spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Izmislili bolest pa od prikupljenog novca u humanitarnoj akciji kupili auto

Podignuta je optužnica protiv Roberta Matalina (37) i njegove djevojke Doris Gregorine (22) koje se tereti da su lažima o Robertovoj bolesti od ljudi izvukli velik novac.

Riječ je o poznatom slučaju iz 2018. godine u kojem je Doris pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta. Dvojac je izmislio da Robert boluje od leukemije i da mu treba 770.000 kuna za presađivanje koštane srži.

Na tu priču nasjelo je stotine ljudi, poduzeća i ustanova. Novac je uplatio i poznati bivši nogometaš Vedran Ćorluka, ukupno 35.000 kuna, Zlatko Dalić se pridružio s 3.000 kuna, a bio je tu i Marko Grubnić te druge poznate osobe i poduzetnici, piše Danica.hr.

Istraga je pokazala kako su ukupno prikupili oko 31.000 eura te tim novcem kupili novi automobil – Volskwagen Golf 7. Potvrdio je to vijećnik u njihovoj Općini Dubravica, mjestu na samoj hrvatsko-slovenskoj granici.

On ih je na benzinskoj crpki zatekao s tim automobilom i zaključio: Pa oni nigdje ne rade, to su sigurno kupili od novca iz humanitarne pomoći. Tako se klupko počelo odmatati.

Ovih je dana protiv prevarantskog dvojca podignuta optužnica. Robert i Doris tijekom istrage su se branili šutnjom. Dokaže li im se krivnja, sav novac morat će vratiti uplatiteljima kojih ima gotovo tisuću.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM