spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Jadranko Prlić i ostali u haaškoj sudnici ponovno 10. veljače

Zadnja statusna konferencija u ovome predmetu je održana 23. studenoga prošle godine, a iduća se mora održati u roku od 120 dana

Predsjednik Prizivnog vijeća u predmetu “Prlić i ostali”, sudac Carmel Agius, donio je odluku o sazivanju statusne konferencije u ovome predmetu 10. veljače 2016. godine. Prema donesenoj odluci, zadnja statusna konferencija u ovome predmetu je održana 23. studenoga prošle godine, a prema važećim pravilima, iduća se mora održati u roku od 120 dan, piše Večernji list BiH. Stoga je Agius donio odluku o sazivanju nove statusne konferencije u nešto manje od mjesec dana. Zanimljivo je kako se u odluci navodi da se Jadranko Prlić, Slobodan Praljak, Valentin Ćorić, Milivoj Petković, Bruno Stojić i Berislav Pušić nalaze u haaškom pritvoru, iako ta informacija nije u cijelosti točna.

Naime, Pušić se već duže vrijeme nalazi u Zagrebu gdje je bio pušten na liječenje, a nakon čak tri zahtjeva, Haaški sud mu nije dopustio povratak u pritvor. Donesena je odluka da se vrijeme koje provodi u Zagrebu ne računa u kaznu, iako su mu strogo određeni pravci i mogućnosti kretanja. Hoće li se odluka promijeniti do statusne konferencije, ostaje za vidjeti.

Izvor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM