Jadranko Prlić i ostali u haaškoj sudnici ponovno 10. veljače

Zadnja statusna konferencija u ovome predmetu je održana 23. studenoga prošle godine, a iduća se mora održati u roku od 120 dana

Predsjednik Prizivnog vijeća u predmetu “Prlić i ostali”, sudac Carmel Agius, donio je odluku o sazivanju statusne konferencije u ovome predmetu 10. veljače 2016. godine. Prema donesenoj odluci, zadnja statusna konferencija u ovome predmetu je održana 23. studenoga prošle godine, a prema važećim pravilima, iduća se mora održati u roku od 120 dan, piše Večernji list BiH. Stoga je Agius donio odluku o sazivanju nove statusne konferencije u nešto manje od mjesec dana. Zanimljivo je kako se u odluci navodi da se Jadranko Prlić, Slobodan Praljak, Valentin Ćorić, Milivoj Petković, Bruno Stojić i Berislav Pušić nalaze u haaškom pritvoru, iako ta informacija nije u cijelosti točna.

Naime, Pušić se već duže vrijeme nalazi u Zagrebu gdje je bio pušten na liječenje, a nakon čak tri zahtjeva, Haaški sud mu nije dopustio povratak u pritvor. Donesena je odluka da se vrijeme koje provodi u Zagrebu ne računa u kaznu, iako su mu strogo određeni pravci i mogućnosti kretanja. Hoće li se odluka promijeniti do statusne konferencije, ostaje za vidjeti.

Izvor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bentley Continental GT V8

Pogledajte popis najskuplje uvezenih automobila u BiH

Stiže ‘debeli’ minus, snijeg bi mogao biti i obilniji