spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

IAKO NE ŽELE BITI: Pravi se još jedna Trojka

Na sastanku je ukazano da svaka od stranaka, SDA, DF i Stranka za BiH ima svoje kandidate s kojima se želi predstaviti na lokalnim izborima.

Na sastanku je ukazano da svaka od stranaka, SDA, DF i Stranka za BiH ima svoje kandidate s kojima se želi predstaviti na lokalnim izborima.

Predstojeći lokalni izbori bili su tema sastanka koji su danas u Sarajevu održali predstavnici kantonalnih odbora Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Stranke za BiH.

Ovo je, kako je navedeno, prvi u nizu sastanaka koji će u biti održani u cilju ”dobre pripreme za lokalne izbore”.

”Cilj današnjeg sastanka je veoma jednostavan – imamo nekolicinu loših načelnika u Kantonu Sarajevo, koji ne rade dobro svoje poslove, te nam je namjera da nađemo dobre ljude koji će ih zamijeniti na narednim lokalnim izborima. Dakle, nisu stranke bitne, ne postoje nove Trojke, nema ovdje civilizacijskih sukoba. Radi se o životima građana i ljudima koji dobro rade posao na terenu. Naš je zadatak da nađemo ljude koje ćemo podržati na sljedećim izborima”, izjavio je predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Albin Zuhrić.

Na sastanku je ukazano da svaka od stranaka, SDA, DF i Stranka za BiH ima svoje kandidate s kojima se želi predstaviti na lokalnim izborima. Fokus je na tome da se nađu najadekvatniji ljudi za posao u općinama bez obzira pripadaju li nekoj stranci ili ne.

”Još uvijek nećemo izlaziti s prijedlozima jer ne bi bilo korektno prema tim ljudima, koji možda neće biti kandidati. To su stvari o kojima ćemo tek pričati”, dodao je Zuhrić.

Domaćin sastanka bio je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Faruk Kapidžić koji je naglasak stavio na važnost dogovora pred predstojeće izbore.

”Otvorit ćemo razgovore pa ćemo vidjeti. Naravno danas se neće ništa završiti jer ćemo nastaviti razgovarati na narednim sastancima u vezi lokalnih izbora. Pričat ćemo o tome da zajedno nastupimo na devet načelničkih pozicija s najboljim kandidatima koje imaju ove tri stranke”, poručio je Kapidžić.

Sastanku, koji je održan u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo, prisustvovali su ispred DF Albin Zuhrić i Ferid Mušić, SDA Faruk Kapidžić, Haris Zahiragić i Mahir Dević, te Stranke za BiH Almir Bečarević i Haris Gudić.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti