spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Hrvatska bolnica dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj dobiva još dvije lamele

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, sudjelovala je u srijedu, 14. veljače 2024., na sastanku Odbora za gradnju novih, sedme i osme lamele Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. Predstavnici uprave bolnice na čelu sa ravnateljem dr. Mladenom Čuturićem i pomoćnicima, zajedno sa županijskim ministrom zdravstva Antom Matićem i drugim članovima odbora, razmotrili su idejne projekte za buduće lamele, predstavljene od strane lokalnih projektantskih kuća iz Županije Središnja Bosna.

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, istaknula je značaj kontinuiranog poboljšanja zdravstvenih usluga i uvjeta rada. “Šesta lamela Hrvatske bolnice “Dr fra Mato Nikolić” Nova Bila u Travniku otvorena je ne tako davne 2019. godine. Od tada do danas, bolnica posluje pozitivno i ono najvažnije, trudi se kadrovski što bolje osigurati. Ipak, vodstvo bolnice na čelu s mladim ravnateljem dr. Mladenom Čuturićem počelo je novi projekt, novi zadatak koji će infrastrukturna, barem ona građevinska ulaganja zaokružiti te poboljšati uvjete rada ali i same usluge”, rekla je Bradara.

Sedma lamela je predviđena za medicinske usluge, širenje određenih odjela, no prvenstveno kirurgije dok će osma služiti kao edukacijski centar, prostor za obrazovanje, konferencije, praksu te na koncu administraciju. Važan povijesni segment nastanka ove ustanove također će biti prepoznat kroz svojevrsnu spomen sobu.

“Višemilijunska financijska konstrukcija ima snažno utemeljenje i uz podršku svih razina vlasti kao i uvijek, neizostavnu podršku Vlade RH, projekt će, ne sumnjam, kroz koju godinu biti realiziran na korist svih žitelja Središnje Bosne. Uostalom, svaki veliki projekt počinjao je od ideje, ili pak idejnog projekta. Raduje me nastavak sudjelovanja i rad kroz spomenuti Odbor”, zaključila je predsjednica Bradara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti