spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

Održana 25. sjednica Općinskog vijeća Busovača: Vijećnik Josip Mravak (HDZ BiH) zatražio uspostavu turističkih karata

U utorak, 20. veljače 2024. godine održana je 25. sjednica Općinskog vijeća Busovača.

Vijećnik HDZ BiH Josip Mravak uputio je vijećničko pitanje da se ispitaju mogućnosti za postavljanje “turističkih karti” na cijelom području općine Busovača. Prije samog postavljanja, potrebno je izvršiti ucrtavanje svih povijesnih znamenitosti, prirodnih i drugih lokacija na području naše općine koje se ističu kao potencijalne turističke lokacije.

“Poseban osvrt treba biti na SRC Busovačka planina i Pridolci gdje je potrebno jasno označiti putokaze, postaviti karte za navedena područja te uspostaviti ispravnu trasu za Google karte kako bi svi posjetitelji mogli nesmetano doći i uživati u prirodnim i drugim ljepotama naše općine.

Svrha pokretanja ove inicijative je educiranje i stvaranje mogućnosti da se lakše posjete brojne lokacije, te da uz postojeći rad pojedinaca i društvenih organizacija na promociji turizma i ljepota naše općine, i na ovaj skroman način pomognemo razvoju turizma te olakšamo pristup svima onima koji žele uživati u ljepotama Busovače i okolice,” istaknuo je vijećnik Mravak.

Na sjednici je usvojen Program rada Općinskog vijeća Busovača kao i Izvješće o radu načelnika i službi za općinsku upravu za 2023. godinu. Naglašena je potreba za suradnjom izvršne i zakonodavne vlasti kako bi se što više projekata realiziralo u Busovači, a na zadovoljstvo svih građana.

Između ostalog, razmatrana je i Informacija o realizaciji Strategije razvitka općine Busovača za 2021. – 2025., izvještajni period 2021. – 2023. godina. Vijećnici i javnost su informirani o kapitalnim projektima i stupnju njihove realizacije, a posebno su naglašeni projekti u kojima općina Busovača nije jedini sudionik, kao što su projekt Regionalni vodovod Plava voda te brza cesta Lašva – Nević Polje.

Usvojen je i zaključak da se upravnim vijećima javnih ustanova i poduzeća daje suglasnost za pokretanje procedure za raspisivanje natječaja za ravnatelje poduzeća i ustanova kojima je istekao mandat.

(Klub vijećnika HDZ BiH u OV Busovača)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM