spot_img
spot_imgspot_img
Utorak, 27 veljače, 2024

HDS: Evo tko će uz Ivu Tadića biti u vodstvu nove stranke osnovane u Žepču

Jučer je u kino sali Doma kulture u Žepču održan Utemeljiteljski sabor Hrvatskog demokratskog saveza (HDS), događaj koji je privukao veliku pozornost s oko 450 izaslanika i gostiju. Među prisutnima su se našli predstavnici političke scene, uključujući predsjednike HDZ-a 1990, HNP-a, HSS-a, Hrvatske viteške stranke i Čapljinske stranke, koji su iskazali podršku novoj političkoj snazi.

Ivo Tadić, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog županija (ZDŽ) i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, izabran je za predsjednika HDS-a. Na poziciji zamjenika našao se Zdravko Marošević, načelnik općine Vareš. Dopredsjednička mjesta pripala su Anti Pešiću iz Tešnja, Anti Kelaviću iz Maglaja te Valentini Trogrlić, dr. Antoniju Šimunoviću i Andreju Kajiću iz Žepča.

Pored izbora rukovodstva, sabor je rezultirao izborom 14 članova Predsjedništva, Glavnog odbora sa 39 članova te Nadzornog odbora. Ovim izborima, HDS je postavio temelje za svoje buduće djelovanje i utjecaj na političkoj sceni Zeničko-dobojskog županija.

Također, najavljeno je da će HDS aktivno sudjelovati na predstojećim lokalnim izborima, predstavljajući svoje kandidate u gotovo svim općinama ZDŽ, uključujući i kandidata za načelnika općine Žepče. Osnivanje HDS-a i formiranje njegovog rukovodstva predstavljaju značajan korak u političkom organiziranju hrvatske zajednice u ovoj regiji, sa ciljem zastupanja i promicanja njihovih interesa na lokalnoj i županijskoj razini.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM