spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

FENOMEN: Plavi mjesec je danas, napunite baterije!

Plavi Mjesec danas će obasjavati noćno nebo, a radi se o prirodnom fenomenu koji se događa kada se u istom mjesecu pun Mjesec pojavi dva puta. To se ne događa baš često, a zadnji puta bila je u kolovozu 2012., dok će sljedeća stići tek u siječnju 2018.

R.I. / Bljesak.info

Mnogi ovom fenomenu pripisuju posebne moći, a različita narodna vjerovanja tvrde da je za vrijeme plavog Mjeseca – sve moguće.

Naziv plavi Mjesec ovaj je fenomen dobio 1883. godine, kada se također poklopilo da je u jednom kalendarskom mjesecu pun Mjesec bio dva puta. Te je godine eruptirao indonezijski vulkan Krakatoa, a zbog čestica vulkanske prašine u atmosferi, mjesec je naizgled “poplavio”. Nakon toga, Mjesec je ponovno bio plav u rujnu 1950. godine, kada je astronom Robert Wilson tvrdio da je do toga došlo zbog oblaka dima koji je lomio svjetlost nastalu zbog velikog šumskog požara u Kanadi.

Feng shui filozofija savjetuje da se za vrijeme plavog Mjeseca ne svađate, ne ljutite i pokušate biti mirni i staloženi. Bilo bi dobro da svoje misli usmjerite na pozitivu, maštate i u mislima vizualizirate svoje želje, ideje i ciljeve.

Tijekom plavog Mjeseca sve je pojačano, pa je dobro meditirati i napuniti se dobrom energijom i istu tu energiju slati drugima, prenosi Metro – portal.hr.

Od 12.44 budite cool i šaljite dobru vibru – sve ono što je i inače pametno raditi, pa vam u svakom slučaju ne može škoditi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti