spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Dolaze hladniji dani, pazite se miševa i štakora!

Miševi i štakori pričinjavaju velike štete, a osim toga šire i veliki broj bolesti opasnih za ljude i životinje. U kućama i drugim gospodarskim objektima suzbijanje se uglavnom provodi primjenom zatrovanih mamaca. Danas se najviše koriste MIŠOMOR meki mamci koji su pokazali visoku učinkovitost u suzbijanju miševa i štakora.

Dolaskom hladnijih i kišovitih dana, obično krajem jeseni i početkom zime, miševi i štakori napuštaju prirodne uvjete i zavlače se u štale, tavane, podrume, kuće i skladišta hrane, gdje provode zimski period i često izazivaju neprocjenjive štete.

U zatvorenim objektima hrane se uskladištenim prehrambenim proizvodima i žitaricama, te oštećuju ambalažu. Zbog onečišćenja proizvoda izmetom, urinom i dlakama mogu uzrokovati zdravstvene probleme prijenosom zaraznih bolesti kao što su: mišja groznica, trihineloza, salmonela, bjesnoća i druge. U godinama sa toplim i suhim zimama dolazi do masovnog množenja, dok im je smrtnost veća tijekom vlažnih i hladnih jeseni i zima.

Za suzbijanje se najčešće koriste meki mamci

Kako bi smanjili štete ili ih u potpunosti izbjegli, moramo neprestano raditi na suzbijanju miševa i štakora. Suzbijanje se uglavnom provodi kemijskim pripravcima u obliku različitih mamaca.

Za primjenu na obiteljskim gospodarstvima najpraktičniji su gotovi mamci, a njih je dovoljno postaviti na skrovita mjesta na kojima se miševi i štakori obično kreću, hrane i gnijezde. Takva mjesta se lako uočavaju po ostacima izmeta, načetim dijelovima sjemenki i po otpacima hrane.

Za primjenu u kućanstvima, veliku učinkovitost su pokazali meki mamci MIŠOMOR. Ono po čemu se ističu Mišomor meki mamci, od sličnih, jest to što su rađeni na osnovi djelatnih tvari koje imaju izuzetno dobro djelovanje na miševe i štakore.

Mišomor meki mamac djeluje u vrlo malim količinama-dovoljno je jednokratno hranjenje miševa ili štakora nakon kojeg nastupa ugibanje istih.

Zbog čega su mišomor meki mamci vrlo učinkoviti u suzbijanju?

Mišomor meki mamac testiranjem se pokazao kao najatraktivnija formulacija na tržištu. Sadrže i atraktant- sastojak koji dodatno privlači miševe i štakore i potiče ih na ishranu, a filter folija u koju su umotani mamci omogućuje jednostavno i sigurno doziranje i produžuje djelovanje mamca.

Mišomor mamci su iskazali veliku efikasnost i u prostorijama u kojima miševi i štakori imaju na raspolaganju puno druge hrane. Mišomor mamac privlačan je glodavcima zbog svoje sočnosti, aromatične i bogate energetske vrijednosti. Ono što je još bitno naglasiti, mišomor meki mamci sadrže gorku tvar koja kod ljudi, domaćih životinja te kućnih ljubimaca izaziva povraćanje ukoliko kojim slučajem mamci završe kod ne ciljanih organizama.

Danas na tržištu postoje posebne tzv. «pametne lovke» ili zaključane kutije u koje se postavljaju mamci kako bi se otklonila i svaka mogućnost neželjenog kontakta stoke odnosno kućnih ljubimaca. Pronaći se mogu i ljepila, repelenti za miševe, ultrazvučni rastjerivači te obične mišolovke i kavez mišolovke.

Sve ostale informacije vezane za suzbijanje miševa i štakora, izbor, dozu i način postavljanja mamaca, doznajte od Sjemenarnine Agro Podrške pozivom na broj 063/700-700.

1 KOMENTAR

  1. Wow, wonderful weblog format! How long have you been blogging for?
    you made running a blog look easy. The total
    look of your site is great, as neatly as the content material!
    You can see similar here dobry sklep

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti