spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 2 ožujka, 2024

FOTO: XXII. tradicionalni molitveni pohod Bobovcu „Molitva za domovinu“

Vojni ordinarijat, Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine i ove su godine, organizirali svečani XXII. tradicionalni molitveni pohod Bobovcu „Molitva za domovinu“.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i ove godine, uz izaslanstvo dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH i velikim brojem hodočasnika, nazočio ovom posebnom danu za sve katolike u Bosni i Hercegovini.

Svečani program započeo je okupljanjem kod rijeke Bukovice podno grada Bobovca, odakle se organizirano, u molitvenoj procesiji, krenulo prema Bobovcu, nakon čega je uslijedilo misno slavlje, koje je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

U izjavi medjima predsjednik Čović je istaknuo kako moramo pokušati porukama koje šaljemo, govorom, našim ponašanjem i radom dati preduvijete da imamo mir diljem svijeta osobito u našoj domovini.

„Ovo hodočašće na ovaj način treba nastaviti i ohrabrivati sve ljude dobre volje, ne samo nas hrvate katolike u Bosni i Hercegovini, nego i naše susjede koji zajedno s nama žele graditi modernu domovinu Bosnu i Hercegovinu da to možemo uraditi u jednom zajedništvu“, poručio je predsjednik Čović.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače 25. listopada 1478. godine, s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM