spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Djevojčice od 12 godina na beauty tretmanima! Psiholog iz Mostara komentirao užasan trend

U posljednje vrijeme u našoj zemlji pojavio se neobičan trend a to je da majke odvode svoje maloljetne kćeri na “beauty” tretmane u kozmetiče salone, piše Faktor.ba.

Na društvenim mrežama ovih dana traje rasprava je li ispravno da majka svoju kćer još u ranoj mladosti izlaže raznoraznim kemikalijama, umjesto da joj dozvoli, odnosno uputi je da uživa u svojoj prirodnoj ljepoti.

Vlasnici pojedinih kozmetičkih salona čak su i odbili da vrše beauty intervencije mlađim maloljetnicama, posebno nadogradnju noktiju i trepavica.

Kako piše Faktor, psiholog Marko Romić pojasnio je ovaj “trend”, kao i koje su njegove posljedice.

– Da, nažalost, u posljednje vrijeme mnoge majke ili, rekao bih, mnogi roditelji, mada ovdje je malo više naglasak na majci jer majka je ta koja malo više vodi računa, odnosno sudjeluje u tim kozmetičkim intervencijama kod svojih kćerki, dakle majke dovode svoje maloljetne kćeri već od 12-13 godina na nekakve kozmetičke tretmane, pa možemo vidjeti djevojčice s napuhanim usnama ili kako se već to kaže, s botoksiranim usnama ili vrlo neprimjereno dugim noktima, nekakvom vrlo naglašenom šminkom. Sve to prema mom mišljenju zapravo je nešto što je vrlo pogrešno i što će u konačnici te djevojčice odvesti na vrlo kriv put jer one same i njihove majke očito pristaju na ove današnje izvrnute vrijednosti u kojima je važna vanjština – pojašnjava za Faktor.ba Romić.

Naglašava da je danas više nego ikad važan “paket” i kako je on upakiran, a nije važno šta je u njemu.

– Što je, naravno, vrlo pogrešno. Sve to će se obiti o glavu prije ili kasnije i pomalo je začuđujuće da majke vrlo aktivno sudjeluju u tome. A s druge strane, kad malo bolje razmislimo tko su te majke, shvatit ćemo da su to žene koje su relativno mlade i one su zahvaćene tim sistemom koji je kod nas na sceni u posljednjih 30-ak ili malo više godina, a u kojem je sve što je bilo normalno i što je u normalnom svijetu normalno, kod nas je to izvrnuto i nenormalno, a ono što je nenormalno kod nas je jako prisutno, kao da je postalo normativ. Tužan i žalostan proces koji će prema mom mišljenju van svake sumnje rezultirati velikom tugom, velikim krahom kod svih njih – upozorio je psiholog.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM