spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Susret krizmanika u župi Sv. Juraja u Vitezu

U organizaciji Nadbiskupijskoga centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.,u župi Sv. Juraja u Vitezu 11. ožujka održan je susret krizmanika pod geslom Hodimo zajedno.

Na početku susreta, koji je okupio 70-ak mladih koji će ove godine primiti sakrament potvrde, u ime Centra za mlade riječi pozdrava uputila je vršnjačka edukatorica Andrea Vujović, nakon čega su se mladima obratili i župnik fra Velimir Bavrka te pastoralni suradnik u Centru za mlade vlč. Ivan Matijević.

Uslijedilo je predstavljanje NCM-a i nazočnih vršnjačkih edukatora te podjela sudionika u male skupine.

Prva radionica započela je igrom upoznavanja, nakon čega su sudionici razgovarali o tome što je njima osobno važno u životu. Posebno su se osvrnuli na vrline i poteškoće na koje svaka osoba nailazi u svome životu, te su na taj način krizmanici ispitali svoju savjest.

S mladima se razgovaralo i o tomu kako sakramentom potvrde postaju punoljetni, ali i odgovorni članovi Crkve.

Nakon ručka i okrjepe koju je pripremio župnik fra Velimir sa svojim suradnicima, uslijedio je zabavni program ispunjen plesom i različitim vježbama, što je mlade pripremilo za ostatak dana. Druga radionica nosila je naziv Crkva i zajednica tijekom koje ih se nastojalo osvijestiti da su i oni dio žive Crkve koju je potrebno izgrađivati osobnim doprinosom.

Susret je završen sakramentom pomirenja i sv. misom koju je predslavio vlč. Matijević.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje župniku fra Velimiru i suradnicima za otvorenost i spremnost za organiziranje susreta krizmanika, te animatorima i vršnjačkim edukatorima koji su vodili radionice za krizmanike: Andrei Vujović, Rafaeli MirčićMariji ĆoškovićAnđeli DizdarAni Petrušić i Mariji Đaković.

Ivan Matijević/ J.P., KT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM