Subota, 13 kolovoza, 2022

Danas sam tužan i sretan: Treći sin mi odlazi trbuhom za kruhom a ostavlja i trudnu ženu

Pročitajte i ovo

Svi smo u zadnje vrijeme svjedoci masovnog odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine prema zemljama EU a još jedan takav slučaj nam dolazi iz mjesta Gornja Rovna kod Busovače.

Naime, jedan otac po imenu Ibrahim Beso je na svom facebook profilu objavio da ispraća i trećeg sina koji se zove Rasim a njegovu objavu donosimo u cijelosti:

“Danas sam i tužan i sretan. Tužan sam jer ispraćam posljednjeg tj.3 sina a sretan što ide negdje dalje odavde. On odlazi i ostavlja za sobom ženu koja očekuje porod. U njenoj trudnoći od 9 pregleda i kontrola samo 2 je obavila u bolnici a sve ostale u privatnoj ordinaciji kod iste doktorice koja je iz bolnice uputi sebi u privatnu ordinaciju.”

” Ne želim da mi djeca i unučadi žive u takvom društvu. Ja sam očuvao cast u ratu i 2x prolio svoju krv. A sinovi će očuvati čast sada u miru. Otjeraše ih oni koji nisu časti imali u ratu a nemaju ni sada u miru. U ratu su sakupljali milostinju i sergije po svijetu koristeći hodžu kao prevodioca s sada koriste hodžu i muderiza za sakupljanje glasova po svijetu. I govoreći da je vrlo vrlo bitno da se dijaspora registruje. Čak kaže muderiz ko se ne registruje da je udario na šehide i našu borbu. E nije baš tako ja sam invalid i za 25 godina mi ni 1 km nije povišena invalidnina.”

” Djeco moja sinovi moji budite ponosni na sebe na svoje roditelje i porodicu svoju. Babo i mama su pononsni na vas. I sve vam u životu HALALIMO. Samo jedno vam nebi HALALILI ako bi glasali za munafike zbog kojih ste morali otići. Onaj ko poznaje Rasima zna da vrijedi za 10 radnika njemu nema ravnog u poslu. Što kaže moj jaran Derviš Garanović, Rasima nema čitav svijet.”

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo