spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Cimet i voda novi su trend pri čišćenju podova

Cimet je nedvojbeno jedan od najpopularnijih začina, a u njegovoj toploj aromi uživamo u obliku peciva s cimetom, kao dodatak zobenim pahuljicama ili kao dodatku u popodnevnoj kavi, posebno u tmurne jesenske dane.

Ali jeste li znali da je cimet kada se pomiješa s vodom također izvrsno sredstvo za čišćenje? Saznajte kako ovaj začin funkcionira na ovaj neočekivan način.

Cimet se stoljećima koristi u aromatične svrhe. Ne samo da ima fantastičan okus i miris, već stvara i prirodnu obranu od klica. Kada se koristi kao sredstvo za čišćenje, ovaj začin može ubiti do dvadeset različitih vrsta bakterija.

Budući da je prirodni proizvod, nježan je prema površini i kao posljedica pod nije niti ljepljiv niti gubi boju. A roditelji se ne moraju brinuti ako njihova djeca dođu u kontakt s mješavinom vode i cimeta za čišćenje jer je potpuno sigurna za djecu.

Prekrasan miris

Vodu s cimetom za čišćenje poda možete brzo i lako napraviti. Da biste to učinili, jednostavno dodajte malo cimeta u prahu u posudu vode. Alternativno, možete prokuhati potrebnu količinu vode s nekoliko štapića cimeta i zatim je dodati u posudu za čišćenje poda. Za jaču otopinu koristite eterično ulje cimeta.

U tom slučaju ulja treba dodati dvadesetak kapi u vodu. Zatim možete očistiti pod kao i obično i potom ga jednostavno pustiti da se osuši. Ova vrsta čišćenja preporučuje se jednom tjedno. Najbolja stvar je što nakon svakog brisanja vaš stan prekrasno miriše na cimet.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM