spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Sjednica Nacionalnog vijeća OSF-a i posjet Misionarkama ljubavi

Nacionalno vijeće Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u BiH održalo je, 18. studenoga, u prostorijama samostana na Petrićevcu u Banja Luci, svoju sedmu sjednicu.

Na njoj su bili nazočni: duhovni asistent fra Miro Relota, ministra Ivana Vidović, učiteljica formacije Mirela Barbarić, tajnica Mirjana Biljaka, rizničar Anto Stanić, međunarodni delegat Božica Lončar i povjerenica za Framu Josipa Begić. Domaćin na Petrićevcu bio im je fra Domagoj Šimić, nekadašnji nacionalni duhovni asistent OFS-a.

Odabir lokacije za sjednicu nije bio slučajan jer je završena humanitarna akcija OFS-a i Frame u kojoj su prikupljana sredstva za pomoć u radu sestrama Misionarkama ljubavi koje djeluju u Banja Luci. Ovom prigodom članovi Nacionalnog vijeća OSF-a posjetili su sestre, s njima se družili te im predali prikupljena sredstva, koja nisu mala, naime, framaši i svjetovni franjevci iz cijele BiH, uz pomoć svojih župljana, za sestre su prikupili 51 000 KM.

Ostatak nedjelje članovi Nacionalnog vijeća proveli su razgledavajući Banja Luku, u čemu su im pomogli brat i sestra, Bernarda i Dario, koji  redovito volontiraju kod časnih sestara. Posebno treba istaknuti posjet katedrali, gdje je članove Nac. vijeća primio rektor katedrale Pero Grgić te im govorio o katedrali i Bl. Ivanu Merzu.

J. Begić, Ž.I., KT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM