Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Čavara na kolokviju „Ekonomske i socijalne reforme neophodne za bolji život građana i skori prijem Bosne i Hercegovine u Europsku uniju“

Pročitajte i ovo

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je na kolokviju “Ekonomske i socijalne reforme neophodne za bolji život građana i skori prijem Bosne i Hercegovine u Europsku uniju”, koji je organizirala Fondacija Konrad Adenauer.

Kolokvij je održan u Akademiji Konrad Adenauer u Cadenabbiji (Italija), te je imao za cilj vodećim političkim dužnosnicima i priznatim ekonomskim stručnjacima iz Bosne i Hercegovine i Europske unije omogućiti stručnu i otvorenu raspravu, kako bi zajednički došli do preporuka koje bi mogle unaprijediti efikasnost provođenja reformi.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izlagao je na temu „Unapređenje funkcionalnosti institucija vlasti i stvaranje održivog i pravičnog društvenog okruženja“.

„Određene reforme su potpuno neuspješne, a druge su uspješno provedene nakon čega je stanje bilo isto ili još gore. Nije samo problem loših rješenja, problem je i način na koji se provode dogovoreni sporazumi. Svi smo suglasni da neko rješenje nije dobro, ali potom se ne možemo dogovoriti o konkretnim rješenjima, i tu se vrtimo u začaranom krugu“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Dotaknuo se i Izbornog zakona koji je, po njegovom mišljenju, potrebno mijenjati, kao i Ustav FBiH i BiH.

„Kada govorimo o javnoj administraciji,koja se popunjava po natječaju, mora se unaprijediti s većom odgovornošću za rad. Tu je reforma neminovna. I pored sukobljenih stavova, moj stav je da netko tko ima odgovornost, ima i pravo provoditi konkretne aktivnosti. Rješenja koja smo usvojili možda nisu idealna, ali su neminovna“, zaključio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

UŽIVO: Majstorija Perišića za izjednačenje, čekamo produžetke

Od 16 sati hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Japana dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Prijenos pratite u...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo