Ovo je sarajevski terorist koji je ubio dva vojnika

Enes Omeragić, koji je sinoć ubio dva pripadnika Oružanih snaga BiH u Sarajevu, a potom izvršio samoubojstvo, bio je poznat policiji.

Izvjesno vrijeme je ovaj 34-godišnjak proveo u zatvoru u Zenici, a pojedini susjedi, ne želeći da im se navede ime, dodaju kako je bio problematičan.

Enes Omeragić je rođen u Francuskoj prije 34 godine. Bio je povezan s pripadnicima vehabijskog pokreta i sklon narkoticima. Ubio je dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH.

Prema snimkama sigurnosne kamere iz kladionice u kojoj se dogodio zločin, Omeragić je ciljao samo vojnike iako je u istoj prostoriji bilo još gostiju. Nakon što je policija opkolila njegovu kuću u Sokolju aktivirao je eksplozivnu napravu i izvršio samoubojstvo.

Porodična kuća na Sokolju “ograđena” je trenutno policijskim trakama i u njoj se, osim inspektora, nalazi i obitelj ubojice. Kako saznajemo, živio je u zajednici s ocem, maćehom i bratom.

Nezavisne novine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Policijska akademija Sarajevo

POLICIJSKA AKADEMIJA: Promovirano 29 polaznika iz Srednjobosanskog kantona

Čavara na kolokviju „Ekonomske i socijalne reforme neophodne za bolji život građana i skori prijem Bosne i Hercegovine u Europsku uniju“