Srijeda, 30 studenoga, 2022

AUSTRIJSKI PRVACI: Priča o uspjesima obitelji Budimir

Pročitajte i ovo

Da Hrvati iz središnje Bosne kao i cijele BiH koji su nažalost oduvijek odlazili s ovih prostora u potrazi za boljim životom, naročito nakon ratnih sukoba, nisu puki dio statistike u državama u kojima su se skrasili potvrđuje primjer obitelji Budimir iz Kiseljaka. Braća Nikola (12) i Leon (9) koji s obitelji žive u Beču, uspješni su sportaši Austrije.

U kimonu već sa 6 godina

Obojica od šeste godine treniraju Taekwondo popularni olimpijski sport i to kod velikog majstora Shing Jan Hwana (9. Dan crni pojas). Nikola je trostruki prvak Austrije u kategoriji do 60 kilograma i nositelj crnog pojasa 3. Dan s velikim izgledima da uskoro postane dio omladinske reprezentacije Austrije u Taekwondou. Bratovim stopama korača i tri godine mlađi Leon, koji se na nedavnom natjecanju u Salzburgu izborio za prvo mjesto u kategoriji do 35 kilograma. Napravio je to na impresivan način nadvisivši cijelu konkurenciju.

O sportskim uspjesima braće Nikole i Leona Budimira pisali su austrijski mediji, a novinske isječke čuvaju ponosni roditelji, potvrdio nam je to uostalom otac Krunoslav, koji je i sam sportaš i od kojega su Nikola i Leon očito naslijedili ljubav prema borilačkim sportovima. Krunoslav Budimir godinama je trenirao Kick Box i u njemu se natjecao.

– Osim u sportu, moji su sinovi i odlični učenici u školi, a uspješni su i u izvannastavnim aktivnostima. Nikola pohađa Gimnaziju, a najesen će mu se pridružiti i mlađi brat Leon, ispričao nam je Krunoslav Budimir.

Ne zaboravljaju rodni kraj

Ponosni otac dvojice uspješnih sportaša pred kojima je bez sumnje blistava karijera, otkrio nam je i sklonost dječaka prema glazbi. Nikola svira harmoniku, a Leon glasovir. Ipak, sport i škola su im na prvom mjestu.

Iako su braća Nikola i Leon već male sportske zvijezde, rodni kraj ne zaboravljaju. Tomu su ih poučili roditelji koji vezu s rodnim Kiseljakom njeguju, a ljubav prema rodnoj grudi prenijeli su i na svoje sinove. Pored ostalih posjeta rodnom Kiseljaku, Krunoslav Budim potvrdio nam je kako na odgovarajući način prati sva sportska događanja u Kiseljaku, naročito u Taekwondou, ali i borilačkom sportu uopće. Zahvaljujući sportskim uspjesima njegovih sinova i u Taekwondo vodama Austrije čulo za Kiseljak, mali gradić u središnjoj Bosni s očigledno velikim sportskim talentima. U budućnosti se braća Budimir nadaju kako će rasti kao sportaši te kako će rezultatski napredovati. Ostaje onda vidjeti hoće će onda Nikola i Leon ostaviti nešto dublji trag u ovom popularnom borilačkom sportu.

Večernji list

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zlatna groznica u srcu Bosne! Ovo su detalji projekta teškog milijardu dolara

Kompanija Adriatic Metals na projektu rudnika u Varešu namjerava zaraditi više od milijardu dolara. U dokumentima ove kompanije navodi se...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo