Početna BIH Obitelji malog heroja Ismaila dosuđeno 156.000 KM odštete za nemar liječnika u...

Obitelji malog heroja Ismaila dosuđeno 156.000 KM odštete za nemar liječnika u Zenici

0
Prije šest godina odvjetnik Niko Batinić, inače rođeni Busovljak s prebivalištem u Mostaru, otvorio je elektroničku poštu koju je na njegovu adresu uputila obitelj Zulfić.

Zatražili su od njega gotovo nemoguće – da ih zastupa u pravnoj borbi protiv zeničkoga Doma zdravlja u sporu glede pogreške vezane uz malenoga Ismaila Zulfića koji je tada bio tek rođen – bez obje ruke i s deformiranim stopalom i drugom nogom, a koji danas oduševljava regiju svojom genijalnošću i nadljudskom snagom pobjedama u bazenima. Ni jedan odvjetnik iz Zenice nije se želio upustiti u tu pustolovinu upravo zbog težine slučaja, donosi portal Vecernji.ba.
Vraćaju vjeru u sustav

Odvjetnik Batinić je bez razmišljanja odlučio preuzeti predmet, svjestan dvostrukog rizika kako može razočarati tu obitelj ako izgubi pravosudni slučaj, a s druge strane, imao je cijeli medicinski i društveni sustav protiv sebe. Čak su i medicinski vještaci za vrijeme suđenja bili na strani kolega ginekologa koji su počinili pogrešku, a da su je počinili, potvrdio je i Županijski sud u Zenici predvođen Adnanom Baručijom pravomoćnom presudom koju je izrekao 18. travnja ove godine, potvrđujući presudu Općinskog suda u Zenici. 
“Žalbe se odbijaju i prvostupanjska presuda potvrđuje”, navodi se u presudi Županijskoga suda u Zenici. Odvjetnik Batinić je bio iznenađen presudom, ne zbog toga što nije vjerovao u tužbu ili zahtjeve obitelji Zulfić. “Sretan sam jer ovakve presude vraćaju vjeru u sustav. Važne su za malog čovjeka”, rekao je Batinić za Večernji list.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH…