Početna BIH Munira Subašić: Kolinda Grabar Kitarović je ostala kraljica

Munira Subašić: Kolinda Grabar Kitarović je ostala kraljica

0
Predsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić kazala je danas u Sarajevu da je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ”ostala kraljica” usprkos njezinim izjavama koje su u ovom Udruženju ranije naišle na oštre kritike.

Subašić je danas nakon susreta s Grabar Kitarović poručila da su joj Majke Srebrenice ”zamjerile, ali se nisu naljutile”, javlja N1.

”Ona je ostala kraljica, BiH je uvijek imala kraljicu, ona je jedina žena predsjednica jedne važne države. Ona je za mene kraljica bez obzira na sve. Nije to bila kritika, mi smo se našle uvrijeđene, razgovarale smo danas o tome. Ona direktno nije nama majkama ništa rekla, ali mi smo dugo vremena slušale i našle se uvrijeđene. Zamjerile smo joj, ali nismo se naljutile”, rekla je Subašić.

Dodala je da nije bilo govora o eventualnoj posjeti Ahmićima.

”Ne znam, ja ne bih o tome govorila, ja govorim o Srebrenici, znam što se tamo dogodilo. Nemam ja nikome ništa zamjerati, samo zamjeram onima koji nisu došli u Srebrenicu i odali počast. Jedino Srebrenica, Srebrenica i Srebrenica, ništa drugo”, zaključila je Subašić.