Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

ŽO HDZ BIH ŽSB predstavio kandidate za predstojeće Opće izbore u BiH

Pročitajte i ovo

Slijedi li u FBiH novi ‘lockdown’, godinu dana poslije početka pandemije?

"Izuzetno je loša epidemiološka situacija i nadam se da neće otići u smjeru jednog lošeg scenarija kakav smo imali...

Sutra je Međunarodni dan žena: Cvjećara “Palma” nudi vam bogat izbor svježeg cvijeća i prelijepih aranžmana

Sutra je 8. mart – Međunarodni dan žena... Iako ljubav i zahvalnost treba pokazivati tijekom cijele godine, ovaj dan ima...

OBILJEŽENA 31. OBLJETNICA OSNUTKA OO HDZ BIH BUSOVAČA

Polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata u Busovači i svetom misom za poginule...
“Bosna i Hercegovina se nalazi na raskrižju i ima mogućnost birati između moderne, europske države triju jednakopravnih naroda i građana ili pak nestabilne  države okrenute ka istoku sa hegemonističkim težnjama jednog naroda”, kazao je na večerašnjem predstavljanju kandidata Koalicije stranaka HNS-a na izbornim listama za Opće izbore 2018. godine iz Županije Središnja Bosna održanom u Vitezu, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Radoje Vidović.

“Naši kandidati znaju put kojim trebamo krenuti a to je na prvom mjestu put ravnopravnosti hrvatskog naroda, put napretka cjelokupnog društva i na koncu euroatlantskih integracija. Sve vas pozivam, okupimo sve što diše hrvatski u ovoj Županiji, jer HDZ BIH, uz sav kredit urađenog na svim razinama vlasti sigurno ima i grešaka, ali vjerujte, ni jedan pogrešan korak nije svjesno urađen na štetu BiH, hrvatskog naroda a pogotovo ne hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni”, kazao je Vidović obraćajući se i posebno pozdravivši hrvatske branitelje, gospodarstvenike,  svećenike te utemeljitelje stranke.

“Ova stranke je iznijela sve nepogode koje su hrvatski narod pogađale od rata pa do danas, od uspostave samouprave, promjena Ustava, nametnutih odluka visokih predstavnika, zabrane političkih djelovanja itd., i njeni dužnosnici su znali braniti ono bez čega ne možemo poput jezika, našeg obrazovnog ili zdravstvenog sustava i još jednom će vam položiti računa za sve ono što su radili premda je to često teško ili nemoguće što  zbog teškog položaja hrvatskih medija ali i činjenice da u vlasti nikad nismo sami”, započeo je svoj govor Ilija Nakić nositelj liste za Sabor Županije Središnja Bosna.

“Svoju zemlju ili pak institucije nemamo pravo ostaviti nikome drugome jer hrvatski narod Središnje Bosne ne boji se nikoga osim dragog Boga”, kazao je Ilija Nakić inače general HVO-a te ponosno predstavio ostale kandidate županijske liste.

Listu za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH predstavio je nositelj iste predsjednik FBIH i dopredsjednik stranke Marinko Čavara kazavši kako je ona savršen spoj mladosti i iskustva odnosno onih koji znaju težinu odgovornosti koju nosi budućnost ali i važnost sadašnjeg trenutka. “Uspijevali smo u puno težim trenucima i uspjet ćemo i danas svi zajedno zaštititi prava hrvatskog naroda posebno u Središnjoj Bosni koja je jedna od rijetkih preostalih multietničkih prostora u BiH, što mnogima smeta. Ovaj prostor je natopljen krvlju naših predaka i mi moramo ostati politički subjekt”, kazao je Čavara.

Umjesto Nikole Lovrinovića koji je večeras bio spriječen nazočiti zbog smrtnog slučaja u obitelji, listu za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH predstavila je ministrica obrane i predsjednica Zajednice žena HDZ BIH Kraljica Katarina Kosača Marina Pendeš. “Imamo priliku izabrati zajedništvo, izabrati naš narod i našu domovinu kao i našeg hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića. Bosna i Hercegovina je domovina i našeg naroda kojem moramo vratiti nadu u bolje sutra i nadu u europsku budućnost naše zemlje jer smo već značajne korake ka cjelokupnom euroatlantskom putu napravili”, kazala je Pendeš.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Sutra je Međunarodni dan žena: Cvjećara “Palma” nudi vam bogat izbor svježeg cvijeća i prelijepih aranžmana

Sutra je 8. mart – Međunarodni dan žena... Iako ljubav i zahvalnost treba pokazivati tijekom cijele godine, ovaj dan ima...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo