Subota, 20 kolovoza, 2022

Žestoka rasprava Lovrinovića i Heleza o broju upisane hrvatske djece u 1. razred

Pročitajte i ovo

Prilikom rasprave o Prijedlogu zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. došlo je do žestoke rasprave između zastupnika Nikole Lovrinovića (HDZ) i Zukana Heleza (SDP).

Zastupnik Helez kazao je kako je u Novom Travniku u 1. razred Osnovne škole upisano je samo 49 hrvatske djece, i za to okrivio HDZ BiH.

“Ne znam da li postoji rečenica koju bilo koji stručnjak može okarakterizirati kao zlonamjernu, jer sam iznosio egzaktne podatke. To što Vas boli, što ste vi odgovorni za to, to je nešto drugo. Evo reći ću Vam sada za Novi Travnik: 135 bošnjačke, 49 hrvatske upisane u prvi razred. Vi ste tamo ključni akter, imate načelnika općine, ključna ste politička ličnost u Novom Travniku. To je Vaša sramota. Siguran sam da se nitko nije iselio zato što Dragan Čović nije član Predsjedništva BiH – rekao je Zukan Helez.”

Uslijedio je odgovor Nikole Lovrinovića:

“Gospodine Zukane neka je Vas sramota, ovo ste vi nama i napravili agresijom na naša sela i naselja, napadom, protjerivanjem i tako dalje. Ovo je Vas sramota, a ne nas. Ovo je posljedica onog što se događalo 1993. godine. Naravno da nas boli, patite nas vi i Vaša stranka najviše. Patite nas 20 godina da ne možemo imati svoja prava, nemamo mogućnosti, nemamo načina, vječno svaljujete na nas.”

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo