“Žene Busovače, rame uz rame”

Na redakcijski mail našeg portala stiglo nam je priopćenje udruge “Princip” iz Busovače koje prenosimo u nastavku.

Lagano se bližimo samom završetku projekata ,,Žene Busovače, rame uz rame”.

Projekt traje tri mjeseca. Završnu fazu projekta posvetili smo edukaciji naših učenika srednje škole.

Radionica o “Prevenciji nasilja nad ženama” 12. listopada 2022. godine u prostorijama MSŠ Busovača za učenike održano je predavanje o nasilju nad ženama. Naša članica i edukatorica Emina Aganović, s učenicima je pričala o svim vrstama nasilja, ali se najviše bazirala na nasilje nad ženama i djevojkama. Pričali smo o asocijacijama na nasilje, obilježavanju Međunarodnog dana žena i slučajevima nasilja koje smo imali priliku doživjeti, vidjeti ili prisustvovati. Učenicima su podijeljene ankete u kojima su mogli izraziti svoje stavove i saznanja o vrstama nasilja. Emina je također, spomenula i kome, na koji način se mogu i trebaju obratiti ukoliko bi se bilo koji oblik nasilja desio nama, našim bližnjima ili čak nekome na ulici.

Drage naše djevojčice, djevojke, žene sigurne ste, imate svoja prava, nemojte šutjeti, glas povrijeđene, ugrožene žene se najviše čuje!

Projekt “Žene Busovače, rame uz rame” se realizira u okviru projekta “Razvoj programa obuke za članove/članice općinskih/gradskih komisija za ravnopravnost polova u Bosni i Hercegovini“ 2021-2022″ koji financira Europska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira Udruženje građana Nešto Više i Amica Educa u suradnji sa Gender Centar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Gender centar Vlade RS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Službeno je: Hrvatska nabavlja francuske protuzračne sustave

Busovački košarkaši podržali veliku humanitarnu akciju u Fojnici!