spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Vučić sletio u Mostar: Nakon više od 30 godina uspostavljena izravna zračna linija s Beogradom

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarsku zračnu luku čime je obilježeno uspostavljanje izravne zračne liije između Beograda i Mostara.

Vučića, koji će boraviti u dvodnevnom posjetu BiH gdje će nazočiti otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, dočekali su predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNŽ-a Marija Buhač.

Nakon ceremonije povodom prvog redovitog leta Beograd- Mostar u VIP salonu mostarske zračne luke održat će se sastanak Krišto i Čovića sa srbijanskim predsjednikom.

Izravnu zračnu liniju između Beograda i Mostara uspostavila je tvrtka “Air Serbia”.

Zrakoplovi “embraer 175” će do Mostara letjeti tri puta tjedno – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, let će trajati 50 minuta, a cijena povratne karte kreće se po cijeni od 104 eura.

Ugovor između Grada Mostara, tvrtke Air Serbia i Zračne luke Mostar potpisan je 2. veljače u mostarskoj Gradskoj vijećnici čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.

“Zračna linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes Bosne i Hercegovine. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti jeftine i moći će  putovati ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći koristiti mostarsku zračnu luku”, rekao je Vučić ranije za RTS.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti