Ponedjeljak, 1 ožujka, 2021

Vlada KSB dala suglasnost na Pravilnik za dodjelu kredita za stambeno zbrinjavanje branitelja

Pročitajte i ovo

Slapovi Kozice: Prirodni dragulj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Fojnica je poznata po brojnim kulturno-historijskim spomenicima, ali i po prirodnim ljepotama. Jedna od njih su slapovi rječice Kozice....

Počinje proizvodnja najatraktivnijeg električnog Volkswagena

Počela je proizvodnja prvih pretproizvodnih modela ID.5, dok se početak proizvodnje modela namijenjenih tržištu očekuju u drugoj polovici godine. Njemački...

OK Busovača vrši upis novih članova!

Uspješan busovački sportski kolektiv - Odbojkaški klub Busovača vrši upis novih članova. Upis je predviđen za djevojčice godišta 2009. i...
U Travniku je održana 73. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna.

Na prijedlog Ministarstva privrede Vlada KSB je donijela Zaključak kojim prihvata prijedloge, sugestije i primjedbe Ministarstva privrede izrađene u formi Amandmana na Prednacrta zakona o rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine izrađen od strane Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Na prijedlog Kantonalne uprave za branitelje, Vlada KSB je dala suglasnost na Pravilnik za dodjelu kredita za stambeno zbrinjavanje branitelja. Ovim Pravilnikom utvrđuju se uvjeti, način i postupak za dodjelu kredita za rješavanje stambene problematike branilaca koji imaju prebivalište na području KSB.

Donesena je i Odluka o mjerama neposredne kontrole cijena određenih proizvoda od interesa za KSB, utvrđivanjem marži. Ovom Odlukom propisuju se mjere neposredne kontrole cijena određenih proizvoda od interesa za KSB i utvrđuje se najviša veleprodajna i maloprodajne marža. Više informacija možete dobiti u Ministarstvu privrede.

Ministarstvo financija je predložilo, a Vlada KSB donijela sljedeće odluke:
– Odluka o preraspodjeli sredstava u Proračunu KSB za 2020. godinu. Odlukom se dopušta preraspodjela sredstava odobrenih korisnicima u Proračunu KSB za 2020. godinu. Odlukom se vrši preraspodjela u iznosu od 1.522.600,00 KM
– Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u Proračunu KSB za 2021. godinu. Odlukom se dopušta izvršenje doniranih sredstava od Ministarstva financija i trezora BiH za projekt „Unaprjeđenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH“, Kantonalnom tužiteljstvu u Travniku u iznosu od 54.618,51 KM, neplaniranih u Proračunu KSB za 2021. godinu.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta je predložilo, a Vlada KSB donijela Odluku o raspodjeli sredstava za visoko školstvo planiranih u Proračunu KSB za 2021. godinu. Ovom odlukom se utvrđuje raspodjela sredstava planiranih u Proračunu KSB za 2021. godinu, s pozicije “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima- za financiranje visokog školstva i stipendiranje studenata“ u iznosu od 110.679,00 KM.

- Advertisement -

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada KSB dala sljedeće suglasnosti:
a) Suglasnost MSEUŠ „Travnik“ na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.
b) Suglasnost MSŠ „Vitez“ na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.
c) Suglasnost SGŠ „Jakova Gotovca“ Novi Travnik na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.
d) Suglasnost OŠ „Karaula“ Karaula na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.
e) Suglasnost SŠ „Travnik“ Nova Bila na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.
f) Suglasnost OŠ „Bristovi“ Bugojno na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.
g) Suglasnost OŠ „Safet -beg Bašagić“ Novi Travnik na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.
h) Suglasnost MSŠ „Travnik“ Travnik na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.
i) Suglasnost OŠ „Nova Bila“ Nova Bila na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.
j) Suglasnost SŠ „Uskoplje“ Gornji Vakuf-Uskoplje na Plan javnih nabava škola za 2021.godinu.

Kantonalna uprava za civilnu zaštitu je predložila, a Vlada KSB usvojila Izvještaj općine Busovača o utrošku doniranih sredstava za saniranje klizišta u MZ Putiš u iznosu od 86.542,57 KM s PDV-om.

Vlada KSB je prihvatila Izvještaj o radu Tima za borbu protiv korupcije za 2020. godinu za period od 1.1.2020. do 31.12.2020.godine.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlada KSB je usvojila Informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 na prostoru KSB na dan 16.2.2021.godine. Usvajaju se naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva potvrđene Zaključkom Vlade Federacije BiH broj: 214/2021 od 12.2.2021. godine.
Vlada KSB će izvijestiti Skupštinu o epidemiološkoj situaciji COVID-19 na prostoru KSB i mjerama koje je Vlada Kantona potvrdila ili donijela u skladu s točkom 4. Zaključaka Vlade Federacije.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Fotografija dana: Pobožnost Put križa na Čepu

Tijekom korizme, osim češćeg sudjelovanja u slavljima sakramenata, vjernički život katolika na ovim područjima kroz ovaj 40-dnevni hod ususret...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo