spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

Vlada Japana osigurala sredstva za projekt nabavke vozila hitne pomoći DZ Fojnica

Vlada Japana osigurala je bespovratna sredstva u iznosu od 120.738 eura (236.130 KM) za ukupno tri projekta – dva projekta nabavke vozila hitne pomoći za Dom zdravlja u Fojnici i Dom zdravlja “Stana Tomić” na Palama, te jedan projekt nabavke sportske opreme za Džudo klub “Student”.

Ugovore su potpisali veleposlanik Masami Kinefuchi i direktori spomenutih ustanova Jusuf Zuka, Ivan Šarac i Amel Mekić u rezidenciji veleposlanika Japana. Ceremoniji potpisivanja su prisustvovali i načelnici općina Fojnica i Pale – Sabahudin Klisura i Boško Jugović, te predsjednik Džudo kluba ‘’Student’’ Rasim Lakota.

Vlada Japana dodijelila je 50.263 eura (98.300 KM) za “Projekt opremanja Doma zdravlja u Fojnici vozilom hitne pomoći”. Realizacijom ovog projekta će se poboljšati mogućnosti pružanja hitne pomoći ove ustanove od koje se očekuje da će korist imati više od 100 pacijenata godišnje.

Za Projekt opremanja Doma zdravlja ‘Stana Tomić’ na Palama, vozilom hitne pomoći odobren je iznos od 49.891 eura (otprilike 97.570 KM). Očekuje se da će godišnje više od 160 pacijenata dobiti odgovarajuću uslugu prijevoza.

Za Projekt nabavke opreme za Džudo klub “Student” osiguran je iznos od 20.584 eura (otprilike 40.260 KM). Očekuje se da će godišnje više od 660 osoba imati korist od ove donacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM