Utorak, 29 studenoga, 2022

Vlada Federacije BiH dnevno osigurava milijun KM za branitelje!

Pročitajte i ovo

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim proračunom resornog federalnog ministarstva većim od 358 milijuna KM, kao i provođenjem izmijenjenog seta boračkih zakona kojim su stvoreni uvjeti za dodatno poboljšanje statusa branitelja.

Izmjene seta zakona iz oblasti boračko-invalidske zaštite, stupile su na snagu 15. aprila ove godine, a nakon što ih je na prijedlog Vlade FBiH usvojio Federalni parlament. Time je omogućeno povećanje naknada boračkoj populaciji primjenom tzv. švicarske formule.

“Tako je ova Vlada FBiH osigurala da se praktično iz Proračuna Federacije dnevno izdvaja oko milijun maraka za naše ratne vojne invalide, demobilirane borce, šehidske i obitelji poginulih branilaca, dobitnike najviših priznanja. Nešto više od 104 tisuća njih ostaju naša briga i u budućnosti”, izjavio je Terzo.

Podsjetio je da se od ove godine za provedbu braniteljskih zakona izdvaja dodatnih 20 milijuna KM.

“Što je posebno bitno, utvrdili smo takozvanu švicarsku formulu koja garantira da će naše boračke populacije imati redovno godišnje usklađivanje, prema rastu BDP-a i cijena. Sistemski smo ih uveli u dodatnu sigurnost da u budućnosti ne bi strahovali od umanjenja njihovih prava. Naši branioci i njihove porodice moraju ostati trajna briga Vlade Federacije BiH. Na to nas obavezuje njihova časna borba kojom su obranili Bosnu i Hercegovinu i osigurali da danas živimo u nezavisnoj i slobodnoj državi”, poručio je Terzo.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Federalna uprava policije upozorava: U BiH aktualna mrežna krađa identiteta

BiH se posljednjih godina bilježi veći broj korisnika interneta, čime je porastao i rizik od raznih prijevara građana, a...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo