spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Velike životne nevolje Hrvata u naselju Bristovi

Grad je prepun cvijeća i fontana, a Bristovi su u sivilu i nevolji pa želimo popravak, ističu Hrvati u tom naselju

Brojne su nevolje Hrvata koji žive u Bugojnu pa tako i u bugojanskome naselju Bristovi gdje već mjesecima nemaju vode. Tek nekoliko kuća ispod magistralne ceste Bugojno – Novi Travnik, preko Rostova, imaju povremeno vode.

Teški uvjeti

– Prije rata mještani Bristova, Kule i Glavica subvencionirali su vodovod i vode je bilo u izobilju.

Nakon rata i odlaskom protjeranih mještana s vlastitih ognjišta, tu se naselio veliki broj stanovnika u Bugojno i taj vodovod Resnik je preusmjeren prema gradu i drugim naseljima.

Želimo napomenuti da je problem vodovoda nastao prije nekoliko godina gdje pogotovo u ljetnim mjesecima jednostavno nema vode pa čak i u jesenskome razdoblju.

Ne možete ni zamisliti kako je mojim susjedima rekli su za portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba iz obitelji Z. Dadić koji imaju malu bebu i moraju ustati noću kako bi napunili kantu vode. Hrvati iz Bristova naveli su još niz poteškoća i nevolja jer nemaju rasvjete a i put kroz tu četvrt grada Bugojna je makadamski.

Neuvjetna cesta

Želimo još napomenuti da zaseok Bristovi nema ni rasvjete, noću je potpuni mrak, ni asfalta nema. I susjedi napominju sve te muke te ističu kako gradonačelnik općine Bugojna Hasan Ajkunić gradi fontane u gradu, kružne tokovi na prometnicama s obiljem zelene površine i cvijeća, što nitko nije protiv, ali traže osnovne uvjete za život. Mještani su išli u Javno poduzeće Vodovod Bugojno i žalili se da nema vode na izvoru Resnik.

Također su krenuli u rješavanje tih teških problema, pa i s cestom kroz Bristove koja je prepuna rupa i prašine. I na kraju se pitaju zar je i to moguće u 21. stoljeću.

Pero Crnogorac / Vecernji.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM