“Pjesma nad pjesmama” oduševila posjetitelje

 

Prva koncertna promocija albuma franjevačke duhovne glazbe “Pjesma nad pjesmama – izbor pjesama VIS-a Jukić” održana je u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 4. 10. 2015. u organizaciji FMC Svjetlo riječi i Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko iz Zagreba.
Vrhunski glazbenici svojim su nastupom i izvedbama oduševili sve nazočne i priredili uistinu jedinstven ugođaj i doživljaj duhovne glazbe. Ovo je ujedno i prvi koncert duhovne glazbe organiziran u Bosni i Hercegovini na ovoj razini.

Na početku koncerta, voditeljica programa Nikolina Veljović pozdravila je sve posjetitelje i gledatelje, nakon čega su se u ime organizatora i pokrovitelja nazočnima obratili fra Janko Ćuro, ravnatelj FMC Svjetlo riječi, dr. Vine Mihaljević iz Udruge đaka FKG Visoko i dr. Ivo Komšić, gradonačelnik Grada Sarajeva.

Glazbeni dio započeo je pjesmom Nađeni Bog u interpretaciji Ivane Husar Mlinac. Svojim glasom zasigurno nikoga nije ostavila ravnodušnim, a osobito  kod izvedbe autorske duhovne pjesme Gospodine hvala. Na sceni joj se pridružila sestra Marija Husar Rimac s pjesmom Tvoje ime i Nikad (Kad polomim svoja brda).

Potom su na pozornicu stupili Djordjija Palić i Alan Hržica. Alan Hržica publici se predstavio pjesmom Negdje mi netko, koju na albumu izvodi Nina Badrić, ali i javnim svjedočenjem  svoje vjere u Isusa Krista i obraćenjem koje mu je promijenilo život. Umjesto alkohola, nemorala i ispraznosti koja je proizlazila  iz takva načina života, dospio je do života u čistoći i molitvi, a duhovnom glazbom danas proslavlja Boga.

Ivan Mikulić je uz skladbu Eli!Eli! Na križu moje Bosne, otpjevao i svoju pjesmu Daješ mi krila.

Zorica Kondža prvi put je uživo izvela pjesmu Ovdje ja s albuma “Pjesma nad pjesmama” i upravo su posjetitelji koncertne promocije u Sarajevu imali čast i zadovoljstvo da uživaju u njenoj interpretaciji i nenadmašivim vokalnim sposobnostima prožetim blues dionicama.

S Ivanom Mikulićem izvela je pjesmu Ti si moj sannakon koje je uslijedila dobro poznata Zar je voljeti grijeh, što je publika dočekala s oduševljenjem, pjevajući zajedno s Kondžom.

Glazbena diva Tereza Kesovija dočekana je ovacijama, a nastup je otvorila pjesmom Katedrala, iz mjuzikla Notre Dame de Paris. Budući da je ovaj koncert bio i svojevrsni hommage velikom čovjeku i glazbeniku Kemalu Montenu, koji je na albumu  “Pjesma nad pjesmama” interpretirao Pjesmu za druge (Ana), izvela je pjesmu Moja posljednja i prva ljubavi posvećenu njemu. Nastup je okrunila Pjesmom nad pjesmama, za koju je snimljen i istoimeni spot.

Pri završetku koncerta provincijal fra Lovro Gavran izrazio je svoje zadovoljstvo koncertnom promocijom koja je prije svega organizirana s ciljem pomoći djeci s poteškoćama u razvoju i pružanjem potpore za školovanje siromašnih đaka i studenata.

Sadašnji sastav VIS-a Jukić nastupio je s pjesmom Kad budem velik kao mrav, koju na CD-u interpretira Željko Bebek.

Na koncu su svi izvođači izašli na pozornicu i izveli pjesmu Milost, a publika je svoje impresije cjelokupnim događajem iskazala gromoglasnim pljeskom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Velike životne nevolje Hrvata u naselju Bristovi

Dužnosnici SBŽ-a posjetili ZEPS

Dužnosnici SBŽ-a posjetili Sajam „ZEPS 2015“