Uspješno diplomirao na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na gitari koju je napravio njegov otac

0
625
Ammar Biser iz Busovače talentirani je glazbenik, a od nedavno i glazbenik s diplomom u ruci. U svojoj karijeri kao gitarist nastupio je u nekoliko država regije svirajući na gitari koju je napravio njegov otac Haris u kućnoj radionici u Busovači. Talent, trud, konstantan rad i učenje zaslužni su za Ammarov impresivni životopis.

Njegov talent odmah je došao do izražaja. Upisao je Srednju muzičku školu u Zenici te kao srednjoškolac održao niz solističkih koncerata osvojivši mnogo nagrada na internacionalnim natjecanjima u svim državama regije i u nekoliko država Europe. Srednjoškolsko obrazovanje završio je u 2014. godini te iste godine upisuje Muzičku akademiju u Sarajevu kao jedan od najtalentiranijih glazbenika iz naše okolice.

Tijekom studiranja na Muzičkoj akademiji u Sarajevu aktivno je sudjelovao kao član “Sarajevo Guitar Kvarteta” s kojima je nastupao na mnogim gitarskim festivalima u regiji, a na mnogima je osvojio respektabilne nagrade. Pored sudjelovanja u “Sarajevo Guitar Kvartetu”, aktivno svira i u gitarskom duu s Tarikom Kamarićem. 2017. godine odlazi u Španjolsku na dodatno usavršavanje i učenje. Tu je surađivao s jednom od najznačajnijih gitaristkinja našeg vremena – Margaritom Escarpom.

Završnim koncertom u maloj sali Muzičke akademije u Sarajevu prije 10-ak dana, a u klasi profesora Đani Šehua, završio je svoje osnovno obrazovanje na ovoj instituciji te uspješno upisao master studij. U izjavi za grad-busovaca.com portal kazao je kako se ponosi što svira na gitarama koje ručno gradi njegov otac Haris.

“Sviram na gitarama koje ručno i uspješno grad moj otac. Te gitare plasiram na akademije i srednje škole širom Bosne i Hercegovine, ali i izvan nje. Ovom prigodom bi se zahvalio svojoj obitelji, rodbini i prijateljima na velikoj podršci tijekom mog školovanja”, kazao je ponosni Ammar. Pogledajte nekoliko fotografija s natupa te fotografije gitara koje izrađuje njegov otac Haris u Busovači:

Iz radionice..

Posted by BISER – classical guitars on Ponedjeljak, 25. decembar 2017.

Posted by BISER – classical guitars on Srijeda, 26. July 2017.

Posted by BISER – classical guitars on Nedjelja, 7. May 2017.

Nova gitara amarant…

Posted by BISER – classical guitars on Subota, 15. April 2017.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.