spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Uskoro počinje izgradnja brze ceste Lašva – Travnik ?

Izaslanstvo Federacije BiH predvođeno predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom boravilo je jučer, 27. studenog 2015. godine, u službenom posjetu Kantonu Središnja Bosna, te na sastanku s predsjednikom Sabora KSB Josipom Kvasinom, predsjednikom Vlade KSB Tahirom Lendom i ministrima u Vladi KSB razgovaralo o stanju u Kantonu Središnja Bosna, suradnji s institucijama F BiH, te o brzoj cesti i problemu neprovođenja presuda sudova odnosno povrata imovine.

Predsjednik Vlade KSB Tahir Lendo i ministri Nikola Grubešić, Katica Čerkez i Seđad Milanović prezentirali su stanje u Kantonu i projekte koji su od velikog značaja za KSB i Federaciju BiH.

Istaknuli su važne projekte „Plava voda“ i projekt izgradnje brze ceste Lašva – Donji Vakuf i ceste Novi Travnik – Uskoplje-Gornji Vakuf .

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao je na uspjehu u radu Sabora i Vlade KSB, jer su stabilni dio F BiH te pozvao na još veću suradnju s institucijama FBiH.

Na sastanku je dogovoren plan aktivnosti na izgradnji brze ceste te je razgovarano i o mogućnostima suradnje na završetku obnove zgrade KŠC-a „Petar Barbarić“ i izgradnji nove Srednje škole, i time vraćanja imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Sudionici sastanka zaključili su da je potrebno dio sredstava osigurati iz Proračuna Federacije BiH, a Vlada KSB je spremna kreditno se zadužiti, s ciljem rješavanja ovih problema.

Uskoro počinje izgradnja brze ceste Lašva - Travnik ?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM