spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Čavara, Martić i Lasić posjetili KŠC “Petar Barbarić”

Dana 27. studenoga, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i ministri u Vladi Federacije BiH Josip Martić i Denis Lasić posjetili su Katolički školski centar “Petar Barbarić“ u Travniku, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika FBiH.

Ravnatelj Centra Željko Marić upoznao je nazočne s radom KŠC-a i problemom povrata zgrade Gimnazije Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Istaknuo je da je nadbiskupijsko sjemenište obnovljeno 1998. godine te da mu je iste godine priključen i novootvoreni KŠC. Unatoč presudama Suda za ljudska prava BiH iz 2003.g. i Ustavnog suda BiH iz 2012. g., zgrada još uvijek nije vraćena.

„Pitanje povrata imovine je pitanje koje se treba ticati i lokalne zajednice, i Županije Središnja Bosna i Federacije BiH. Provođenje presuda i vraćanje imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji se svelo na gradnju zgrade Srednje škole koja sada koristi zgradu Vrhbosanske nadbiskupije, odnosno uvjetovano je osiguranjem novca za gradnju u iznosu oko 7 milijuna KM. Potrebno je iznaći ta sredstva u Proračunu Federacije BiH .“, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Sastanku su nazočili i ministri u Vladi KSB: Nikola Grubešić, Katica Čerkez i Jozo Budeš.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM