Nedjelja, 2 listopada, 2022

Čavara, Martić i Lasić posjetili KŠC “Petar Barbarić”

Pročitajte i ovo

Dana 27. studenoga, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i ministri u Vladi Federacije BiH Josip Martić i Denis Lasić posjetili su Katolički školski centar “Petar Barbarić“ u Travniku, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika FBiH.

Ravnatelj Centra Željko Marić upoznao je nazočne s radom KŠC-a i problemom povrata zgrade Gimnazije Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Istaknuo je da je nadbiskupijsko sjemenište obnovljeno 1998. godine te da mu je iste godine priključen i novootvoreni KŠC. Unatoč presudama Suda za ljudska prava BiH iz 2003.g. i Ustavnog suda BiH iz 2012. g., zgrada još uvijek nije vraćena.

„Pitanje povrata imovine je pitanje koje se treba ticati i lokalne zajednice, i Županije Središnja Bosna i Federacije BiH. Provođenje presuda i vraćanje imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji se svelo na gradnju zgrade Srednje škole koja sada koristi zgradu Vrhbosanske nadbiskupije, odnosno uvjetovano je osiguranjem novca za gradnju u iznosu oko 7 milijuna KM. Potrebno je iznaći ta sredstva u Proračunu Federacije BiH .“, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Sastanku su nazočili i ministri u Vladi KSB: Nikola Grubešić, Katica Čerkez i Jozo Budeš.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Čović glasao u Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović glasao je danas na biračkom mjestu u Hrvatskom...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo