Upozorenje MUP-a SBŽ svima koji će Novu godinu provesti na Vlašiću

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva organizirao je sastanak sa Policijskim komandirima svih županija u cilju planiranja i provođenja mjera koje bi spriječile kršenje Naredbi kriznog stožera i time izbjegli pogoršanje epidemiološke situacije tijekom proslave blagdana.

Obzirom da je donesena Naredba kriznog stožera kojom se zabranjuje organiziranje proslave dočeka Nove godine, dogovorene su i bit će provedene odlučne mjere u sprječavanju pokušaja organiziranja dočeka Nove godine, kako na otvorenim prostorima – trgovima, platoima zimskih centara i slično, tako i u zatvorenim prostorima – ugostiteljskim objektima, hotelima, planinarskim i društvenim domovima i drugim potencijalnim lokacijama.

Sve planirane mjere provodit će policijski službenici MUP-a SBŽ Travnik uz aktivno sudjelovanje inspektora Ministarstva zdravlja i Ministarstva socijalne politike SBŽ, te predstavnika Službe za poslove sa strancima.

Upozoravaju se svi potencijalni organizatori takvih okupljanja da će protiv istih biti podnošeni prekršajni nalozi, a u najtežim slučajevima županijskom tužiteljstvu Travnik bit će podneseno izvješće j o počinjenom krivičnom djelu zbog prenošenja zarazne bolesti. Ukoliko se pak bude procijenilo da će se nastaviti sa činjenjem takvog prekršaja ili krivičnog djela, odnosno ukoliko ne postupe po naredbi službenih osoba, takvi pojedinci će biti lišeni slobode.

Također, ovom prilikom želimo podsjetiti građane da je Naredbom kriznog stožera zabranjeno kretanje u periodu od 23,00 do 05,00 sati, te će policijski službenici svaku osobu koja se u tom periodu zatekne u gradskom, prigradskom ili planinskom području. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira SBŽ za počinitelje takvih prekršaja propisuje novčanu kaznu u iznosu od 300 KM.

Molimo sve građane da se pridržavaju propisanih mjera, jer ćemo samo na taj način spriječiti dalje širenje epidemije i omogućiti da se što prije izborimo sa ovom teškom bolešću, a ujedno izbjeći moguće sankcije za neodgovorno ponašanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Najstarija crkva u BiH i dalje je u funkciji

Plaće, mirovine i socijalna davanja iz proračuna FBiH neće biti upitni ni u 2021.