spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Uniforme iz bh. tvornice idu za njemačku policiju

Bosna i Hercegovina njeguje dugogodišnju tradiciju rada u tekstilnoj industriji, a za razvoj ove gospodarske grane postoji nekoliko prednosti. Blizina Europske unije, školovana radna snaga, poštivanje rokova isporuke ugovorene robe, kao i kvalitetna odjeća i obuća, odlike su domaće tekstilne industrije. Jedan od pozitivnih primjera jeste i tvrtka Kaletex iz Kalesije, koja već 15 godina u kontinuitetu isporučuje uniforme za niz klijenata, uključujući i slovensku i njemačku policiju.

Direktor Kaletexa Fikret Suljkanović za Faktor kaže da se za slovensku policiju rade jakne i hlače po osnovu lohn poslova.

– Tvrtka Uniforma iz Slovenije je naš partner i za nas osigura posao. Nama su lohn poslovi zanimljivi jer imamo osiguranog kupca. Ove uniforme jako su skupe i zahtjevne za proizvodnju. S Uniformom imamo dugogodišnju suradnju i preko njih smo radili i uniforme za njemačku policiju – Bundespolizei, a radili smo i za vojsku Kosova – ispričao je Suljkanović.

Pored ovih poslova Kaletex proizvodi i opremu za radnike tvrtke Bingo.

– Bingo je naš partner i on nas je gotovo spasio od propasti. Imamo vlastitu kolekciju majica, trenerki, pidžama i drugih artikala koje se mogu kupiti u trgovačkom lancu Bingo – kaže direktor Kaletexa.

Fikret Suljkanović je kazao kako je Kaletex pomogao BiH u ratu, kada je besplatno šio uniforme za Armiju RBiH, ali da danas ne može pobijediti na natječajima.

– Kada su se nakon rata ponovno pojavili natječaji, mi od raznih lobija nismo nikada mogli dobiti posao. Postoji monopol ljudi koji iz godine u godinu pobjeđuju na tim natječajima, a odgovorno tvrdim da radimo kvalitetnije proizvode od njih – rekao je Suljkanović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM