Općinski odbor Mladeži HDZ BiH Busovača u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača organizirao je sinoć javnu tribinu pod nazivom „18. studeni“, u povodu obilježavanja 24. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne i godišnjice pada herojskog grada Vukovara.

Javnoj tribini prethodilo je paljenje svijeća na središnjem spomen obilježju u spomen svim poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

O padu herojskog grada Vukovara i utemeljenju Hrvatske zajednice Herceg Bosne na tribini su govorili član OO HDZ BiH Busovača i profesor povijesti u Srednjoj školi Busovača Pero Marković i zapovjednik Prve bojne brigade Nikola Šubić Zrinski i predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB Busovača brigadir Anto Jurić.

Brojni posjetitelji, među kojima su bili i učenici Osnovne i Srednje škole Busovača, imali su prigodu detaljnije se upoznati s važnim povijesnim činjenicama i podacima, potkrijepljenim i kratkim desetominutnim filmom o padu grada Vukovara.

Javnoj tribini nazočili su i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić, predsjednica OO HDZ BiH Busovača i predsjedateljica OV Busovača Mirjana Plavčić i predsjednica OO Zajednice žena HDZ BiH KKK Busovača Ankica Komšić.

Prethodni članakFOTO: Na Kuli počela izgradnja nove kapele
Sljedeći članakSpriječen pokušaj krađe u ugostiteljskom objektu “Bard”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime