spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

U Njemačkoj se ovo skupo prodaje, a u regiji se baca u smeće: ‘Zato je puno Balkanaca tamo’

Video koji je nedavno osvanuo na društvenim mrežama izazvao je razne reakcije na Twitteru. Snimka prikazuje suhe klipove kukuruza koji se prodaju u dućanu u Njemačkoj, a ono što je posebno šokantno jest da na tim klipovima nema zrna, već su potpuno osušeni. Cijena od 10 eura (8 eura uz popust) za paket od 15 komada dodatno je izazvala nevjericu.

Jedan korisnik Twittera podijelio je video uz opis: “U Njemačkoj se prodaju ostaci klipova kukuruza. Komiljka, kocanjka ili čutka, kako se to zove u bilo kojem dijelu Srbije. Oko 15 komada za 8 eura.” Ova objava izazvala je lavinu komentara, a mnogi su izrazili zbunjenost oko svrhe prodaje takvih proizvoda, ističući da je cijena prilično visoka za nešto što se čini kao suvišan proizvod, prenosi Mondo.

Nekome smeće, drugome zlato

Unatoč tome što je na ambalaži naznačeno da suhi klipići služe za potpaljivanje, mnogi su ostali zbunjeni i pitali se čemu točno služe. Jedan korisnik objasnio je da imaju različite namjene, uključujući zatvaranje boca za rakiju, paljenje vatre, roštiljanje, pečenje janjetine na ražnju, pa čak i čišćenje.

U Njemačkoj je prodaja suhih klipova kukuruza normalna praksa. Prema opisu proizvoda, koriste se kao izvrstan pokretač vatre, pružajući brzo i dugotrajno paljenje, te se preporučuju za roštiljanje, pečenje, ili čak kao zamjena za upaljač za kamin. Zanimljivo, u mnogim kućanstvima diljem regije suhi se klipovi jednostavno bacaju te se ne koriste za ništa pretjerano pametno. U Njemačkoj se, očito, od njih može dobro zaraditi.

Zbog toga su se ljudi i čudili u komentarima ispod objave. “Vidjeli zaradu, zato je puno Balkanaca tamo”, “Imam u selu šleper ovoga, nisam ni znao da sam milijunaš”, “A mi se ovdje rasipamo, pali roštilj, daj kocke, pečemo prase, podloži kockama”, samo su neki od komentara iznenađenih, ali i duhovitih ljudi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM