spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Pripreme za otvaranje skijaške sezone u Središnjoj Bosni su u punom jeku

Pripreme za otvaranje zimske turističke sezone na području Kantona Središnja Bosna u punom su jeku. Već nekoliko dana većina skijališta pod bijelim je pokrivačem, no količina snijega još uvijek nije dovoljna za otvaranje skijališta.

Kad je u pitanju službeno otvaranje sezone na području županije, ono je, kako kaže Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice KSB, zakazano za polovicu prosinca.

“Otvaranje zimske turističke sezone planirano je za razdoblje od 15. do 17. prosinca ove godine. Zimska sezona i ove godine bit će otvorena uz popularnu manifestaciju Šankanje, koju provodi Turistička agencije Buena Vista. Ove godine sam program je jako kvalitetan i već smo na 90 posto popunjenosti kapaciteta za to razdoblje. Nadam se da će biti dovoljne količine snijega jer prirodni snijeg je ono što daje potpuni ugođaj. U zimsku sezonu ulazimo u punom kapacitetu”, rekao je Matošević.

Kako je rekao, booking do kraja godine prilično je dobar.

“Kao i u prethodnim godinama, prema informacijama hotelskih poduzeća, booking je jako dobar. No, turisti su još oprezni oko količina snijega, ali rezervacija za drugu polovicu prosinca ima prilično. Uz dovoljne količine snijega nadam se da ćemo realizirati izvrsnu popunjenost kao i ranijih godina”, kazao je Matošević.

Još nekoliko centimetara snijega i vrata za goste otvorit će i mala obiteljska skijališta, kojih je na području županije popriličan broj.

“KSB je prepoznat kao županija s najvećim brojem skijaških centara na što smo jako ponosni. Imamo raznovrsnu ponudu, od malih skijališta, idealnih za početnike i obitelji, do većih kao Vlašić ili Raduša, za koji treba više vještine. Upravitelji skijališta odavno su spremni, samo čekaju dovoljne količine snijega da krenu sa sezonom. Liftovi su kontrolirani i servisirani, skijaške staze, odnosno zelene površine su uređene, dakle, samo čekamo snijeg da krenemo sa sezonom, ne samo na području planine Vlašić, nego od Jajca pa do Fojnice”, kazao je Matošević za kraj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti