spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

U Federaciji BiH danas Dan žalosti

Vlada Federacije BiH je na telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o proglašenju ponedjeljka, 16. studenog 2015. godine, Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način Federacija BiH izražava žalost i suosjećanje s francuskim narodom nakon serije terorističkih napada u Parizu i pogibije nedužnih ljudi, saopćeno je.

Dan žalosti se obilježava obveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH. Na dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH. Medijske kuće na teritoriji FBiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, kaže se u Odluci Vlade FBiH. Vlada FBiH poziva građane da na Dan žalosti u 12 sati minutom šutnje odaju počast žrtvama terorističkih napada u Parizu, kao što će to uraditi i građani svih europskih država piše Radio Vitez.

U znak žaljenja za stradalima u ovim terorističkim napadima, pred sjedištima Vlade Federacije BiH u Sarajevu i Mostaru zastave su spuštene na pola koplja, odnosno jarbola, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM