spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

U Busovači održane 11. športske igre Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata ŽSB [FOTO]

Športske igre Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata (UDVDR) naše županije su se vratile na mjesto odakle je sve počelo prije 10 godina – u Busovaču.

Dopredsjednik HDZ BiH, dopredsjednik OO HDZ BiH Busovača i predsjednik FBiH Marinko Čavara svečano je otvorio XI. Sportske igre dragovoljaca i veterana HVO HB Županije Središnja Bosna.
Svečanost otvaranja manifestacije svojom nazočnošću su uveličali: predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB, predsjednik OO HDZ BiH Busovača i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić, članica Predsjedništva OO HDZ BiH Busovača i predsjedateljica OV Busovača Mirjana Plavčić, članica OO HDZ BiH Busovača i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, te članovi OO HDZ BiH Busovača: Marko Šantić, Stipo Krišto, Mladenko Čavara, Dragan Laštro i Ivana Smoljo.
Nakon polaganja vijenca na spomen obilježju poginulim braniteljima, nazočni su se uputili u hotel Tisa, gdje je upriličeno svečano otvaranje XI. Športskih igara.
Predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo zahvalio se predsjedniku FBiH Marinku Čavari na pokroviteljstvu i uručio mu zahvalnicu za doprinos održavanju ove manifestacije.
Predsjednik FBiH pozdravio je nazočne i poželio sreću natjecateljima iz više općina Središnje Bosne.
Također, istakao je važnost zaštite prava Hrvata, kao jednog od konstitutivnih naroda u BiH, i zaštite interesa braniteljske populacije. Čestitao je organizatorima na uspješnoj organizaciji manifestacije koja iskazuje zajedništvo kroz sport i snagu ove Udruge.
Natjecalo se u 5 disciplina – mali nogomet , odbojka , stolni tenis , šah te tradicionalno najzanimljivija disciplina potezanje konopa.
Evo i rezultata:
Šah:
3. mjesto – Bugojno , 2. mjesto – Busovača, 1. mjesto – Vitez
Odbojka:
3. mjesto – Fojnica , 2. mjesto – Kreševo , 1. mjesto – Vitez
Stolni tenis:
3. mjesto – Kiseljak , 2. mjesto – Vitez , 1. mjesto – Busovača
Potezanje konopa:
3. mjesto – Kiseljak , 2. mjesto – Fojnica , 1. mjesto Busovača
Mali nogomet:
3. mjesto – Novi Travnik , 2. mjesto – Bugojno  , 1. mjesto – Uskoplje
Na kraju je predsjednik županijske UDVDR Drago Smoljo predao i veliki prijelazni pokal za najuspješniju ekipu u ukupnom poretku, a pokal je ostao kod domaćina u Busovači jer su njeni predstavnici ostvarili najveći zbroj bodova u svim disciplinama.
Druženje starih prijatelja iz 9 gradova nastavljeno je u Hotelu “Tisa“ do kasno u noć uz poruku da su dragovoljci i veterani domovinskog rata ŽSB još uvijek živi, da postoje i da će se ponovno susresti tradicionalno zadnju subotu u mjesecu kolovozu i iduće godine na 12.  igrama kada će domaćin biti Vitez.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti