spot_img
spot_img
Subota, 15 lipnja, 2024

U Busovači obilježen blagdan sv. Mihovila [FOTO]

Blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika hrvatske policije, i Dan policije obilježili su i djelatnici Policijske stanice Busovača.

U župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači služena je sveta misa zadušnica. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara, načelnik PU Kiseljak Ivo Marušić, šef odjela za profesionalne standarde MUP-a SBŽ Dalibor Šantić, načelnik PS Busovača Anto Livančić, predsjedateljica OV Busovača Mirjana Plavčić i zastupnica u Saboru SBŽ Suzana Krišto, odali su počast poginulim policajcima.


Prema kalendaru Rimokatoličke Crkve, blagdan Sv. Mihovila slavi se 29. rujna. Na taj dan slave se i preostala dva arkanđela: Sv. Gabrijela i Sv. Rafaela. Bogoslužje vrlo zorno ističe trostruku djelatnost sv. Mihovila u službi Crkve. On je borac, molitelj i pratitelj. Molitva svetom Mihovilu se upotrebljava kao zaštita od zlih duhova i ta molitva je jedina egzorcistička molitva koja je dana na uporabu laicima uz dopuštenje Rimokatoličke crkve. Sv. Mihovila podjednako štuju židovi, kršćani i muslimani. Razni narodi štuju ga kao svoga zaštitnika, u Italiji je zaštitnik javne sigurnosti, a papa Pio XII ga je proglasio zaštitnikom radiologa. Sv. Mihovil zaštitnik je policajaca i vojnika, a napose padobranaca i borbenih pilota.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti