spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

SVI MU ŽELE NAJBOLJE: Oporavku vlasnika FIS-a raduje se cijela BiH i regija

Zdravstveno stanje Pere Gudelja, vlasnika prodajno-proizvodnog centra FIS, i dalje privlači veliku pozornost znanih i neznanih iz cijele BiH, Hrvatske, Srbije i inozemstva.Svaka vijest o njegovu zdravstvenom stanju, o FIS-u, objavljena u medijima ili na društvenim mrežama “guta” se, komentira, upućuje mu se potpora, izražavaju se želje i nade u njegovo skoro ozdravljenje, moli se za njega… To čine tisuće, pa i deseci tisuća građana bez obzira na vjersku, nacionalnu ili stranačku pripadnost, prenosi Večernji list. A to ni Pero Gudelj nikada nije stavljao u prvi plan. Uvijek su mu na prvom mjestu znanje, rad, čovjek i čovječnost.

Ogromna potpora

Svakodnevno deseci poruka potpore ovom uglednom gospodarstveniku, dobrom čovjeku stižu i preko Udruge poslodavaca Vitez čiji je Pero istaknuti član. Pobrojati sve one koji s Perom “komuniciraju” preko Udruge, pojedince, tvrtke, udruge, političke i kulturne djelatnike…, gotovo je nemoguće, no spomenut ćemo Udrugu poslodavaca Gračanica i Udrugu poslodavaca Federacije BiH.

S Gračanicom, ovom razvijenom općinom, posebno s istaknutim gospodarstvenikom Širbegovićem, Gudelj je imao višegodišnju dobru suradnju, a on je u Vitezu, posebice u FIS-u, ostvario vrijedne poslovne pothvate. Iz Udruge poslodavaca Gračanica u poruci Udruzi poslodavaca Vitez Pero Gudelj označava se, prije svega, kao dobar čovjek i humanitarac, te ugledni poduzetnik “koji je u svom radu i djelovanju pomagao mnogim poslovnim ljudima u cijeloj BiH, pa tako i u Gračanici”. Iz ove Udruge nadaju se i vjeruju kako će “čestiti Pero dobiti i ovu životnu bitku”.

Iz Udruge poslodavaca Federacije BiH izražavaju žaljenje i zabrinutost za Perino zdravlje te upućuju na iznimne napore i stresove kojima su poslodavci svakodnevno izloženi. Samo onaj tko godinama, radeći svakodnevno 10 – 15 sati i iz mjeseca u mjesec, uspijeva isplatiti stotine ili tisuće plaća svojim zaposlenicima unatoč stalnim birokratskim preprekama, može razumjeti o čemu govorimo”, ističe se u poruci Udruge poslodavaca FBiH koju je potpisao direktor Mladen Pandurević, te na kraju stoji: “Iskreno se nadamo da će Pero Gudelj, uz maksimalne napore liječničkog tima, dobiti još jednu bitku, vratiti se svojoj obitelji, prijateljima i svojim zaposlenicima. Njegov život, koji ni do sada nije bio ništa drugo nego stalna borba, uvjerava nas da će imati snage pobijediti i ovu, možda najtežu bitku u svom životu.”

Pozitivni pomaci

S javnošću, s obitelji, s dužnosnicima FIS-a redovito komunicira Udruga poslodavaca Vitez, pa su tako upućene javnosti dvije pozornosti vrijedne informacije. Naime, članovi Udruge, na čelu s predsjednikom Alojzom Mlakićem, uz suglasnost obitelji, u srijedu su bili u posjetu Peri Gudelju, te javnost obavijestili kako je, prema riječima liječnika, Pero dobro, s pozitivnim pomacima nabolje, te kako će, nastavi li se spomenuti trend poboljšanja, idući tjedan napustiti Odjel intenzivne njege. Druga informacija Udruge poslodavaca Vitez, također ohrabrujuća, u poslovnom smislu govori kako “svi ranije zacrtani i pokrenuti projekti FIS-a odvijaju se planiranom dinamikom i bez ikakvih zastoja”.

A što za Vitez i šire područje znači FIS, kakvo mišljenje Vitežani imaju o Peri Gudelju, moglo se osjetiti i dokučiti u utorak navečer na veličanstvenom dočeku “zlatnog” izbornika kadetske košarkaške reprezentacije BiH Josipa Pandže.

Naime, kada je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko spomenuo Peru Gudelja, sponzora ove reprezentacije, ali i drugih klubova i kulturnih manifestacija, “odgovorili” su prisutni, njih blizu tri tisuće, dugotrajnim pljeskom i ovacijama”.

Autor: Zvonimir Čilić / Vecernji.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti