Sutra u Vitezu javna tribina „Vrijednosti Viteške brigade“

Na dan utemeljenja Viteške brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO) svi zainteresirani, a prvenstveno mladi, moći će sudjelovati u radu javne tribine pod nazivom „Vrijednosti Viteške brigade“.

Predavači i uvodničari na javnoj tribini bit će prvi zapovjednik Viteške brigade HVO-a Mario Čerkez i član Zapovjedništva Viteške brigade, kroničar ratnih zbivanja u Lašvanskoj dolini i poznati viteški novinar Zvonimir Čilić. Nakon kratkog predavanja o povijesnom trenutku nastajanja Brigade, društveno- političkim okolnostima te djelovanju Brigade svim nazočnim bit će omogućeno postavljanje pitanja i interakcija sa sudionicima kako bi se detaljnije upoznali sa slavnom Viteškom brigadom, koja je obranila hrvatski narod, ne samo Viteza, nego i šireg područja Središnje Bosne. Također, planirano je da tribini nazoče i zapovjednici bojni Viteške brigade, te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Iz OO Mladeži HDZ-a BiH Vitez poručili su kako su motivi za organiziranje događaja ove vrste prvenstveno manjak formalne izobrazbe na navedenu temu, ali i sve učestalija kriminalizacija hrvatskih branitelja, Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske Republike Herceg- Bosne.

Javna tribina „Vrijednosti viteške brigade“ održat će se u petak, 18. rujna s početkom od 16,30 sati u prostorijama Općine Vitez, točnije u viteškoj vijećnici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Blanka Dujić

Prettiest thing you can wear / smile!

Predsjednik FBiH Marinko Čavara odao počast poginulim međunarodnim predstavnicima na Prokoškom jezeru