Petak, 1 srpnja, 2022

Predsjednik FBiH Marinko Čavara odao počast poginulim međunarodnim predstavnicima na Prokoškom jezeru

Pročitajte i ovo

Dana 17. rujna tekuće godine, predsjednik FBiH položio je vijenac kod spomen obilježja na Prokoškom jezeru, i time odao počast za 7 članova bivše misije UN-a u BiH i 5 uposlenika OHR-a.

U obraćanju nazočnima, predsjednik FBiH kazao je da ne treba zaboraviti ljude koji su nastradali na tom mjestu dajući svoje živote za učvršćivanje mira i demokracije u BiH.

„Stoga zaslužuju počast koju im ukazujemo našim dolaskom, polaganjem vijenaca i prisjećanjem na njih, njihove živote i njihov doprinos miru u našoj zemlji.

Na ovom mjestu je zaustavljena njihova zadaća, kao što su u ovim trenucima prekinute naše zadaće koje su međusobno različite, ali i dalje s jednim ciljem – a to je da ovu BiH i FBiH učinimo mirnom i pravednom, učinimo zemljom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.

Svjesni smo da nam je za ostvarenje tog uzvišenog cilja potrebno dosta znanja, energije, tolerancije i međusobnog uvažavanja, kako svih konstitutivnih naroda i građana BiH i FBiH, tako i svih međunarodnih predstavnika.

Unatoč miru i dostignutom stupnju demokracije u BiH, ne trebamo posustati u nastojanjima da vratimo nadu u razmišljanja svih naroda i građana BiH i FBiH, a posebno mladih, koji su naša sadašnjost i budućnost, naše uporište i nada za bolje sutra.“, kazao je predsjednik FBiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Posredstvom Fonda solidarnosti liječeno gotovo pola milijuna pacijenata s područja Federacije BiH

Sredstva Federalnog fonda solidarnosti osiguravaju se dijelom iz doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, a dijelom iz proračuna FBiH preko...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo