spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Predsjednik FBiH Marinko Čavara odao počast poginulim međunarodnim predstavnicima na Prokoškom jezeru

Dana 17. rujna tekuće godine, predsjednik FBiH položio je vijenac kod spomen obilježja na Prokoškom jezeru, i time odao počast za 7 članova bivše misije UN-a u BiH i 5 uposlenika OHR-a.

U obraćanju nazočnima, predsjednik FBiH kazao je da ne treba zaboraviti ljude koji su nastradali na tom mjestu dajući svoje živote za učvršćivanje mira i demokracije u BiH.

„Stoga zaslužuju počast koju im ukazujemo našim dolaskom, polaganjem vijenaca i prisjećanjem na njih, njihove živote i njihov doprinos miru u našoj zemlji.

Na ovom mjestu je zaustavljena njihova zadaća, kao što su u ovim trenucima prekinute naše zadaće koje su međusobno različite, ali i dalje s jednim ciljem – a to je da ovu BiH i FBiH učinimo mirnom i pravednom, učinimo zemljom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.

Svjesni smo da nam je za ostvarenje tog uzvišenog cilja potrebno dosta znanja, energije, tolerancije i međusobnog uvažavanja, kako svih konstitutivnih naroda i građana BiH i FBiH, tako i svih međunarodnih predstavnika.

Unatoč miru i dostignutom stupnju demokracije u BiH, ne trebamo posustati u nastojanjima da vratimo nadu u razmišljanja svih naroda i građana BiH i FBiH, a posebno mladih, koji su naša sadašnjost i budućnost, naše uporište i nada za bolje sutra.“, kazao je predsjednik FBiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM