Predsjednik FBiH Marinko Čavara odao počast poginulim međunarodnim predstavnicima na Prokoškom jezeru

Dana 17. rujna tekuće godine, predsjednik FBiH položio je vijenac kod spomen obilježja na Prokoškom jezeru, i time odao počast za 7 članova bivše misije UN-a u BiH i 5 uposlenika OHR-a.

U obraćanju nazočnima, predsjednik FBiH kazao je da ne treba zaboraviti ljude koji su nastradali na tom mjestu dajući svoje živote za učvršćivanje mira i demokracije u BiH.

„Stoga zaslužuju počast koju im ukazujemo našim dolaskom, polaganjem vijenaca i prisjećanjem na njih, njihove živote i njihov doprinos miru u našoj zemlji.

Na ovom mjestu je zaustavljena njihova zadaća, kao što su u ovim trenucima prekinute naše zadaće koje su međusobno različite, ali i dalje s jednim ciljem – a to je da ovu BiH i FBiH učinimo mirnom i pravednom, učinimo zemljom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.

Svjesni smo da nam je za ostvarenje tog uzvišenog cilja potrebno dosta znanja, energije, tolerancije i međusobnog uvažavanja, kako svih konstitutivnih naroda i građana BiH i FBiH, tako i svih međunarodnih predstavnika.

Unatoč miru i dostignutom stupnju demokracije u BiH, ne trebamo posustati u nastojanjima da vratimo nadu u razmišljanja svih naroda i građana BiH i FBiH, a posebno mladih, koji su naša sadašnjost i budućnost, naše uporište i nada za bolje sutra.“, kazao je predsjednik FBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vrijednosti Viteske Brigade

Sutra u Vitezu javna tribina „Vrijednosti Viteške brigade“

Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 476 – 13. rujan 2015.