spot_img
spot_imgspot_img
Srijeda, 28 veljače, 2024

Sutra je neradni dan, inspekcija u Mostaru će biti na terenu! Kazne do 10.000 KM

Mostarska inspekcija upozorila je poslovne subjekte da je petak neradni dan te da će inspektori vršiti kontrole na terenu.

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara, obavještava poslovne subjekte iz oblasti trgovine, čiji rad podliježe ograničenjima propisanim člankom 5. Odluke o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnosti na području Grada Mostara, da je za njih Dan državnosti 25. studenoga 2022. godineneradni dan.

U svrhu nadzora nad provođenjem Odluke, timovi Inspekcije Grada Mostara navedenog dana bit će na terenu, te u tom smislu provoditi inspekcijske nadzore u predmetu poštivanja neradnog dana državnog praznika.

Pravovremeno pozivamo sve poslovne subjekte iz oblasti trgovine čiji rad podliježe predmetnom ograničenju, da svoje poslovanje prilagode toj činjenici, i da navedenog dana ne budu zatečeni u obavljanju poslovnih djelatnosti, kako ne bi bili prekršajno sankcionirani.

Iste upozoravamo na zapriječene kazne zatjecanja u prekršaju, sukladno Zakonu o unutarnjoj trgovini kazna pravnim osobama kreće se u rasponu 2.000 KM – 10.000 KM, odgovornim osobama u pravnim osobama 500 KM – 1.500 KM, te fizičkim osobama-trgovcima 500 KM – 1.200 KM, upozoravaju iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Zapriječene kazne, shodno Odluci, kreću se u rasponu 1.000 KM – 3.000 KM za pravne osobe, 500 KM – 1000 KM za odgovorna osoba u pravnim osobama, te za fizičke osobe 200 KM – 500 KM.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM