Srijeda, 7 prosinca, 2022

Poskupljuje struja za poslovni sektor!

Pročitajte i ovo

Iz Ministarstva je priopćeno da je na sastanku konstatirano da je došlo do povećanja troškova u poslovanju i proizvodnji električne energije koji bitno utiču na proizvodnu cijenu kilovat-sata.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić JUČER je u Banjaluci održao konzultacije s predstavnicima Elektroprivrede Republike Srpske, Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske na temu cijene električne energije za privredu za 2023. godinu.

Iz Ministarstva je priopćeno da je na sastanku konstatirano da je došlo do povećanja troškova u poslovanju i proizvodnji električne energije koji bitno utiču na proizvodnu cijenu kilovat-sata i da stoga postoji potreba povećanja cijene električne energije za narednu godinu.

“Predstavnici privrednih asocijacija su pokazali razumijevanje i iznijeli jednoglasan stav da je cijenu električne energije za privredu potrebno korigovati, naglasivši da ovo pitanje, prije donošenja konačne odluke, treba biti predmet daljih razgovora”, navodi se u priopćenju.

Đokić je naglasio da će Republika Srpska i sa povećanjem cijene električne energije imati i dalje najpovoljniju i najnižu cijenu od svih država u okruženju. Prema njegovim riječima, ključni interes Vlade Republike Srpske je i dalje da se održi i stalno unapređuje privredna aktivnost u Republici Srpskoj i zato će nastaviti pružati podršku mjerama koje stoje na raspolaganju.

“Dogovoreno je da se u narednom periodu nastave konzultacije na temu cijene električne energije, u cilju postizanja adekvatnog dogovora i zadovoljavajućeg rješenja za sve uključene strane”, dodaje se u priopćenju.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Tražite posao? TiOil zapošljava!

Tioil Gruoacija raspisala je natječaj za posao, u kojem se traži administrativni radnik. Kontakt mail za više informacija i za...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo