spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

SUĐENJE ZA ZLOČIN U KRIŽANČEVOM SELU: Tužiteljstvo poziva tri svjedoka

Sudsko vijeće prihvatilo je prijedlog Tužiteljstva Bosne i Hercegovine da u replici na dokaze Obrana optuženih za zločine počinjene na području Viteza 1993. godine budu saslušana tri svjedoka i uloženo nekoliko materijalnih dokaza.

Tužitelj Ivan Matešić na statusnoj konferenciji je rekao da planira pozvati dva svjedoka da razjasne ulogu doktora Muhameda Mujezinovića, koji je svjedočio 21. veljače na poziv Obrane Almira Sarajlića. Obrane se nisu protivile predloženim dokazima, a Sarajlićev branitelj Nermin Vila najavio je da će predložiti veći broj svjedoka kao odgovor na repliku Tužiteljstva.

“Koliko nam Vijeće dozvoli, toliko ćemo svjedoka pozvati”, kazao je Vila. Branitelj Ibrahima Purića, Enver Baždar, napomenuo je da je jedan od svjedoka Obrane, na kojeg Tužiteljstvo replicira, u međuvremenu preminuo tako da je isključena mogućnost njihovog eventualnog suočavanja.

Za ubojstva najmanje 12 vojnika Hrvatskog vijeća obrane koji su se predali, kao i dva civila – žene hrvatske nacionalnosti – počinjena prilikom napada na Križančevo Selo, Šafradin i Dubravice kod Viteza 22. prosinca 1993. godine, Sarajlić i Purić su optuženi sa Ibrahimom Tarahijom, Nijazom Sivrom, Rušitom Nurkovićem, Sadikom i Šaćirom Omanovićem te Kasimom Kavazovićem. Prema optužnici, Purić je bio zapovjednik 325. brdske brigade Armije BiH, Tarahija zapovjednik Treće bojne ove jedinice, Sivro i Nurković pomoćnici zapovjednika, a ostali pripadnici brigade. Suđenje se nastavlja 21. ožujka, prenosi Viteški.ba portal.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM