spot_img

Strašno: Majci četvero djece koja su izgubila život u požaru rekli strašnu vijest, slomila se i prebačena na psihijatriju

Nakon što je saznala da je četvero mališana tragično stradalo u požaru u Novom Pazaru, njihovu majku Amru A. doktori su prebacili u Beograd, u kliniku “Laza Lazarević”.

– Ona je jako teško podnijela, slomila se. Još joj je i muž jako loše. Pitanje je da li će on preživjeti – kaže rođak ove majke za Blic.

Djeca se ugušila

Podsjetimo, Amra A. zadobila je opekotine u požaru u kojoj joj je nastradalo četvoro djece. Njen suprug Abdularahim teško je ozlijeđen i izgorjelo mu je preko 50 posto tijela. Njemu se liječnici bore za život.

Njihovo četvoro djece uzrasta od šest mjeseci do 6 godina nastradalo je u požaru koji je izbio u nedjelju ujutro u stanu u Novom Pazaru u kojem su živjeli.

Rezultati obdukcije pokazali su da su se djeca ugušila ugljičnim-monoksidom.

Neuspješni pokušaji spašavanja

Podsjetimo, otac četvoro mališana živ je gorio dok je pokušavao da spasi svoju djecu, tvrde očevici ovog strašnog događaja. Nesretni čovjek je preko terase pokušao da uđe u sobu gdje su mu bila djeca, ali nije uspio da otvori vrata.

Liječnici u novopazarskoj bolnici rekli su da su tijela troje djece bila praktično izgorjela prilikom prijema, dok je četvrto dijete davalo znake života, ali su opekotine bile toliko jezive da ni reanimacijom nije moglo biti spašeno.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti