Četvrtak, 30 lipnja, 2022

Srbija obnavlja slobodan izvoz brašna u BiH, bit će jeftinije

Pročitajte i ovo

Direktor srbijanske Poslovne udruge mlinara “Žito unija” Zdravko Šajatović kazao je danas da je počeo slobodan izvoz brašna iz te zemlje i kako očekuje da će obnoviti suradnju sa starim kupcima među kojima je i Bosna i Hercegovina.

– Očekujemo da ćemo s obzirom na dugogodišnju i već uhodanu suradnju s našim starim kupcima brašna Makedonijom, Crnom Gorom i BiH, kojima smo godišnje prodavali oko 40.000 tona brašna, brzo obnoviti suradnju – kazao je Šajatović.

Prema njegovim riječima, protekla dva mjeseca brašno je na svjetskom tržištu poskupjelo, i to za 20 do 30 eura po toni, pa je umjesto 420 eura po toni, njegova cijena sada 440 do 450 eura.

Šajatović je istaknuo da će Srbija brašno za početak morati prodavati po nižim cijenama, kako bi vratila nekadašnje kupce, ali da je brašno iz Srbije bolje kvalitete nego bugarsko, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović kazao je da će se odluka srbijanske Vlade o slobodnom režimu izvoza brašna početi primjenjivati od 15. svibnja te je dodao da je do sada vrijedila kvota od 23.000 tona mjesečno za izvoz brašna.

Pitanje proizvodnje hrane nameće se kao jedno od ključnih u ovom vremenu, a pritom su i domaći poljoprivrednici iz BiH jasnoga stava kako treba više ulagati u domaće neiskorištene kapacitete.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

USVOJEN REBALANS PRORAČUNA ŽSB Povećanje od 34 milijuna KM

Danas je u Travniku održana 28. sjednica Sabora ŽSB. Zastupnici su raspravljali ukupno o devet točaka dnevnog reda, od...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo