spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaDRUŠTVOSpomen na žrtvu hrabrih hrvatskih branitelja: Obilježena 31. obljetnica bitke za "Galicu"

Spomen na žrtvu hrabrih hrvatskih branitelja: Obilježena 31. obljetnica bitke za “Galicu”

Udruge Domovinskog rata općine Travnik organizirale su danas obilježavanja 31. obljetnice bitke za “Galicu”. U znak sjećanja na tragične događaje koji su se dogodili tog 15. svibnja 1992. godine, kada su srpske paravojne snage i bivša JNA brutalno zatočile i zločinački likvidirale 14 hrvatskih branitelja na platou “Galica” – Vlašić, položeni su vijenci i upaljene svijeće.

S početkom u 10 sati i 30 minuta, okupljeni su položili vijence ispred Spomen obilježja na “Galici”, kao simbol poštovanja prema hrabrim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu i opstojnost hrvatskog naroda. Uz tihu molitvu i trenutke tišine, prisutni su se prisjećali hrabrosti i žrtve koju su ti hrabri ljudi podnijeli.

Vijence su položili dužnosnici HDZ-a BiH i HNS-a BiH predvođeni Marinkom Čavarom, prvim zamjenikom predsjedatelja ZD PS BiH, kao i predstavnici braniteljskih udruga na čelu sa predsjednikom UDVDRO HVO HB ŽSB Dragom Smoljom, izaslanstvo OS BiH i MO BiH, te obitelji poginulih i drugi.

Nakon polaganja vijenaca, u 11 sati služena je sveta misa zadušnica u čast poginulih branitelja. Misu je predslavio fra Davor Petrović, gvardijan franjevačkog samostana i župe Svetog Franje Asiškog u Gučoj Gori.

Ova svečanost obilježavanja bitke za “Galicu” nije samo prilika za sjećanje na tragične događaje, već i za očuvanje povijesne istine i odavanje počasti hrabrim hrvatskim braniteljima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti