spot_img
spot_imgspot_img
Srijeda, 28 veljače, 2024

Sebija Izetbegović napustila KCUS!

Sebija Izetbegović, bivša generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), podnijela je ostavku i odlučila otići u prijevremenu penziju, potvrđeno je za portal Klix.ba. Ova odluka uslijedila je nakon što je provela period na bolovanju i godišnjem odmora.

Izetbegović, koja je u decembru potpisala ugovor za nastavak rada na KCUS-u kao ljekar specijalista na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, izrazila je ponos na svoje vrijeme provedeno u ulozi direktorice. U izjavi za medije, naglasila je svoju izvrsnost na poziciji direktorice, zahvaljujući suradnji s vrijednim kolegama.

Njeno razrješenje, koje je inicirao Upravni odbor KCUS-a, Izetbegović je opisala kao nezakonito, tvrdeći da je došlo zbog političkih manipulacija i obećala je pravnu borbu protiv odluke. “Vrijeme će pokazati, a sud će dokazati,” izjavila je, implicirajući da će poduzeti pravne korake protiv onih koji stoje iza njenog razrješenja.

Sebija Izetbegović je u svojim izjavama spomenula da je njen odlazak uslijedio nakon što je Upravni odbor, pod pritiskom političkih figura, pokrenuo proces njenog opoziva. Izetbegović je također tražila suglasnost federalnog ministra zdravstva na odluku o pokretanju njenog opoziva, smatrajući da je proces bio nepravedan i protivan zakonu.

Na mjesto v.d. direktora KCUS-a došao je Alen Pilav, dok proces imenovanja novog generalnog direktora još uvijek traje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM