spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Sattler: Preostala su tri tjedna za postizanje sporazuma

Šef izaslanstva EU u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Johann Sattler je u Sarajevu izjavio novinarima kako vjeruje da ima snage među domaćim akterima da postignu sporazum koji će omogućiti formiranje vlasti u Federaciji BiH.

Veleposlanik Sattler je kazao da su unatrag tri mjeseca formirane vlasti na razini Bosne i Hercegovine, u određenom broju županija, u Republici Srpskoj, te da je došlo vrijeme da se finalizira cijeli proces u Federaciji BiH.

Po njegovim riječima, jako je puno posla i zadataka koji su se vremenom nakupili i ostali “na čekanju”, tako da treba pristupiti rješavanju tog preostalog posla, piše Fena.

Što se tiče nekih rokova, vrijeme curi, još su neka tri tjedna koja su preostala za postizanje sporazuma. Ali, vjerujem da ima snage među domaćim akterima i onim odgovornim da postignu sporazum koji će omogućiti formiranje vlasti u Federaciji BiH, izjavio je Sattler.

Dodao je kako ne može zamisliti da postoji bilo koji odgovoran političar koji bi, sa svoje strane, izazivao dalje blokade.

Već smo imali četiri godine vladu u tehničkom mandatu. Potpuno je neprihvatljivo da se takve okolnosti i dalje nastave. Što se tiče rješenja, vjerujem da su rješenja moguća, da je moguće postići sporazum na domaćem terenu, zaključio je veleposlanik Sattler.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM